Deze week: NK 50+ Scratch

woensdag 15 januari 2020

Komend weekend wordt in Bowling Nieuwegein gestreden om de nationale scratchtitels onder de 50-plussers. De eerste serie is zondag 12 januari al gespeeld. Zondag 19 januari zijn de finales.

Komend weekend wordt in Bowling Nieuwegein gestreden om de nationale scratchtitels onder de 50-plussers. De eerste serie is zondag 12 januari al gespeeld. Zondag 19 januari zijn de finales.

Bij de NK 50+ Scratch wordt er gestreden in diverse klassen. Er zijn aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder. Alle deelnemers spelen vijf games voorronde. Verdeeld over de zes klassen plaatsen 48 deelnemers zich voor de finales, waarin nog eens vijf games worden gegooid. Op basis van total pinfall over de tien games worden uiteindelijk de prijzen verdeeld.

Onder de vlag van de NBF organiseert ESBC Nederland deze kampioenschappen. Ga naar esbcnederland.nl voor meer informatie over de NK, klik hier voor een direct link naar de scores tot nu toe.

Volg de ontknoping live
De finales worden zondag 19 januari live uitgezonden op internet, met behulp van het Dutch Bowling TV-team. Natuurlijk is het 't leukst om de ontknoping live bij te wonen in Bowling Nieuwegein en daarbij de finalisten aan te moedigen, maar ben je niet in de gelegenheid naar Nieuwegein af te reizen dat biedt de live streaming uitkomst om toch wat mee te krijgen van de finales. Houd zondag de facebookpagina van Dutch Bowling TV in de gaten voor updates.

Europese kampioenschappen
De NK is de ideale laatste stop in de voorbereiding op de Europese kampioenschappen 50+. Deze kampioenschappen, waarbij federaties voor het eerst teams van 4 heren en 4 dames mogen uitzenden, beginnen eind januari in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De NK zijn voor de selectieleden (zie ook: Het team voor de European Senior Championships is bekend - 24 okt. 2019) een mooi moment om in vorm te raken voordat ze een week later naar Wenen afreizen.

Wij wensen hen én alle andere deelnemers aan de NK veel succes toe!

Voor meer informatie over de aankomende EK 50+, klik hier.

Foto: Een verzameling van winnaars van 2019 (©ESBC Nederland)

Misschien ook interessant...

Nieuwegeinse BV wint Stedenontmoeting 50+

De Stedenontmoeting 50+ is gewonnen door de Nieuwegeinse BV. In Heerhugowaard bleven zij in de finale BV Maarssen en BV Heiloo voor. Het is na de winst in 2017-2018 de tweede SO 50+ titel voor de Nieuwegeinse BV.

Teamcaptains online in gesprek over restant NTL-speeldagen

Maandag 14 december organiseerden we een online bijeenkomst met teamcaptains van de diverse Nationale Trio Leagues. Onderwerp van gesprek was de invulling van de resterende speeldagen van dit seizoen.

Nationale Trio League: Gezellig, uitdagend, op jouw niveau!

De Nationale Trio League, we rekenen erop in september te kunnen beginnen aan een nieuw seizoen! Volgende week opent de inschrijving en deze week start de campagne om zoveel mogelijk leden enthousiast te maken zich in te schrijven.

Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.