GOUD VOOR NEDERLAND OP HET EK JEUGD!

donderdag 5 april 2012

Tijdens het Europees kampioenschap bowlen voor jeugd (EKJ) in Aalborg, Denemarken, heeft het Nederlands jongensteam vandaag de gouden medaille gewonnen! In de finale van het team event werd gastland Denemarken overtuigend verslagen met 905 - 764, nadat in de halve finale Griekenland met 13 pins verschil uit de finale werd gehouden. Een topprestatie van de vier J's: Jord van Weeren, Joshua Schuurman, Jordi Putman, Jeroen van Geel en bondscoach Nico Thienpondt.

Van Brons naar Goud
Vorig jaar, op het EKJ in München, grepen de jongens nog naast een finaleplaats en moesten zij genoegen nemen met brons. Dit jaar kroop het team in de series langzaam naar de top. Na dag 1 van het team event stonden zij op een solide 4e plek. Vandaag klommen zij in de 3 resterende games nog hoger in de ranglijst, waardoor zij als nummer 2 naar de halve finale gingen. In die halve finale was Griekenland de tegenstander. Jord van Weeren zette Nederland op het goede spoor met een mooie score van 247, gevolgd door Jordi Putman met 207. Met de scores van Van Geel en Schuurman daarbij opgeteld hield Nederland 13 pins over op Griekenland en wist het zich verzekerd van zilver.

Finale
Met zilver namen de jongens geen genoegen. Tegenstander in de finale was Denemarken, die in de andere halve finale knap Zweden had uitgeschakeld. Zweden had in de series continu met grote voorsprong op de 1e plaats gestaan. In de finale nam Nederland direct afstand, halverwege stond het 372 tegen 296. Deze goede lijn hield het team vast. Uiteindelijk won Nederland overtuigend met 905 pins tegen 764 voor Denemarken. Zo werd het Nederlands team beloond met de gouden medaille!

Misschien ook interessant...

Nederlands succes op EK 50+

Tijdens het Europees Kampioenschap 50+ hebben de Nederlanders voor succes gezorgd. Het toernooi dat oorspronkelijk in Nederland zou plaatsvinden, vond van 23 t/m 29 juni plaats in Zweden. In totaal deden er 44 Nederlanders mee aan het EK, waarvan Willem Nolting (singles goud) en Claribel Muis (6e Masters) de beste prestatie leverden.

Goud voor Willem Nolting
Willem Nolting uit Barendrecht heeft een gouden medaille gewonnen bij de heren single in de categorie A. De categorie A is de leeftijdsklasse van 50 jaar tot en met 57 jaar. In deze klasse streden 144 heren uit 20 verschillende landen om de 3 ereplaatsen. Willem Nolting is met een score van 1325 de winnaar van de gouden medaille.

De singles bij de heren zijn gespeeld in Finspång. Willem mocht daar op dinsdag 26 juni zijn prestatie leveren. Hij bowlde een serie van: 203-249-234-225-191 en 223, kortom een prima score.
Toch is het dan nog spannend om tot donderdagavond te moeten wachten of je score hoog genoeg is
voor de gouden medaille, omdat er nog veel coryfeeën moesten bowlen gedurende de andere dagen van het EK.

Vijfde plek in Masters voor Claribel Muis
Claribel Muis heeft zich gedurende de week kranig geweerd tussen alle 65 internationale dames in de leeftijdsgroep van 50 tot en met 57 jaar. Claribel heeft de volgende prestaties neergezet:
In de singles had zij een totaal van 1109 en veroverde daarmee de 8e plaats.

In de doubles, waarin zij samen met Tineke Meerbeek haalden zij totaal van 2186, die goed was voor een zesde plaats. In de trio's speelde Claribel, Loes Vredeveldt en Tineke Meerbeek samen. Het totaal van 2874 was jammer genoeg niet geweldig en de dames eindigden daarmee op de 44e plaats.
Het totaal van Claribel voor de plaatsing van de all events kwam dus uit op 3291, waarmee zij zich
plaatste voor de top 6, als enige deelneemster uit een niet Scandinavisch land.

In de Master finale werd zij terzijde gestaan door Willem Nolting, die fungeerde als haar mental coach. Ondanks de spanning wist Claribel nog een plaatsje te stijgen en eindigde op een zeer verdienstelijke vijfde plaats.

De NBF feliciteert beide spelers met dit mooie resultaat. Voor alle uitslagen, ga naar de website van ESBC Nederland door hier te klikken.


Jeugdselectie vertrekt vrijdag richting Denemarken voor EK Jeugd.

Vrijdag is het zover! Dan vertrekt de Nederlandse jeugd selectie met begeleiding en fans naar de Europese kampioenschappen in Aalborg te Denemarken. Het EK Jeugd vindt plaats van zaterdag 31 maart t/m zondag 8 april en zoals je inmiddels van ons gewend bent, is het team via onze website te volgen d.m.v. onder andere blogs en foto's.

De jeugdselectie voor het EK Jeugd ziet er als volgt uit:
Meidenteam: Chelsea van der Laar, Kimberley Koudstaal, Maxime de Rooij, Lisanne Borst en coach Wendy Vieberink
Jongensteam: Jordi Putman, Jeroen van Geel, Joshua Schuurman, Jord van Weeren en coach Nico Thienpondt.

Klik op onderstaande button om naar onze webpagina van het EK Jeugd 2012 te gaan en laat een bericht voor de selectie achter.


Het programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 31 maart is de unofficial pactice, zondag 1 april de official practice. Maandag 2 april trappen de jongens af met de dubbels. Dinsdag 3 april is de beurt aan de meiden dubbels. Woensdag 4 april en donderdag 5 april zijn de teamevents. Vrijdag 6 april de singles van de meiden en de jongens. Zaterdag 7 april de resterende singlegames en dan beginnen we ook al met de jongens master finales. Zondag 8 april de resterende finales van de jongens en alle masterfinales van de meiden.

Wij wensen de jongens, meiden, begeleiding en fans heel veel succes plezier en veel mooie momenten!

Amerikanen winnen WK Goud op Cyprus.

Een echte verrassing kunnen we het niet noemen: twee maal het Amerikaanse volkslied na afloop van the 1st World Singles Championships 2012. Chris Barnes en Kelly Kulick kregen dinsdagmiddag 25 september in Galactica Bowling Centre te Limassol het goud om gehangen. De Amerikanen bleken de afgelopen week een maatje te groot voor de rest van de wereld.

Finales
De finale bij de heren was volledig Amerikaans. Waar de eerste drie finalerondes nog 3 games nodig waren om te winnen, ging het vanaf de halve finale op één game. Chris Barnes won zijn halve finale van de Colombiaan Andrés Gómez nipt: 246 - 244. Zijn landgenoot Thomas Jones moest langs Osku Palermaa om de finale te bereiken en deed dat overtuigend: 259 - 199. In de finale was Barnes, als vijfde geplaatst voor de finales, rekende in de finale af met Jones: 212 - 198.

Bij de dames rekende Kulick, eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wendy Kok, af met Esther Cheah uit Maleisië: 212 - 207. De andere halve finale ging tussen de Letse Dania Zavjalova en de Mexicaanse Aseret Zetter. Hierin bleek Zavjalova de sterkste: 237 - 212. De daaropvolgende finale werd erg spannend. Uiteindelijk hield Kulick maar 2 pins over op Zavjalova (228 - 226) en mocht zich zo de eerste kampioen van het WK Singles noemen.

Nederlanders
Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer en Wendy Kok vertegenwoordigden de afgelopen week het oranje van Nederland, onder begeleiding van coach Ton Plummen. Allereerst kwamen de beide heren in actie. Zij hadden het beiden moeilijk en konden zich niet meten met de topper. Ditzelfde gold een dag later voor Van der Meer. Alleen Kok kon echt meekomen en stond na serie 1 op een mooie 11e plek.

De tweede serie leverde betere scores op voor zowel Hulst, Van Weeren en Van der Meer, maar helaas was het niet genoeg voor een plek bij de beste 24. Kok wist in serie 2 ook goed te scoren, wat genoeg was voor een 16e plek na de 12 games voorronde. In haar eerste finaleronde moest Kok het opnemen tegen Daphne Tan uit Singapore. Kok kwam twee keer op achterstand, maar toonde strijdlust en veerkracht en trok het duel zo nog naar zich toe. In de 1/8 finale stond het affiche Kok vs. Kulick op het programma. Kok was niet opgewassen tegen het bowlinggeweld van de latere kampioen en daarmee zat het toernooi er voor Nederland op.

Gedurende het toernooi hebben de spelers ons goed op de hoogte gehouden van hun ervaringen en indrukken tijdens dit WK. Ondanks zeer beperkte internetmogelijkheden lukte het steeds om een blog online te plaatsen, zodat het thuisfront op de hoogte bleef van het reilen en zeilen van hun toppers. Alle blogs zijn terug te lezen op onze website: Klik hier om naar de blogs van de afgelopen dagen te gaan.

Next up: ECC 2012
Het volgende grote evenement dat voor Nederland op de agenda staat is de European Champions Cup 2012. Een speciaal evenement, omdat het in Zoetermeer plaatsvindt. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang zodat op dinsdag 16 oktober het evenement geopend kan worden voor de 42 federaties die aan het evenement mee doen. Namens Nederland komen Roel Mol en Carmen Haandrikman in actie. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in Zoetermeer, van 16 t/m 21 oktober. Toegang is gratis. Wil je nu al niets missen van de voorbereiding, volg het ECC dan op Twitter en/of op Facebook. Klik op onderstaande banner om naar de officiële website te gaan.Heren maken zich op voor Europees Kampioenschap

The European Men Championships 2012 staan voor de deur! Vanaf vrijdag 17 augustus strijden in totaal 204 heren namens 34 federaties om de prijzen. Onder hen ook zes heren die het oranje dragen en Nederland vertegenwoordigen. Voor het Nederlands team is de laatste fase van de voorbereiding op het EMC 2012 aangebroken.

Coach Betsie van Oudheusden neemt zes heren mee naar Wenen waar het EMC 2012 plaatsvindt:
Ron van den Bogaard, Remco van Dommelen, Jeroen van Geel, Johnny Spil, Michell Stinissen en Jord van Weeren.
(Klik hier voor meer informatie over de heren) Terwijl de meeste bowlers de ballen in de zomer even in hebben geruild voor een badhanddoek en een lekker zomers drankje heeft de EMC-selectie door getraind. Er is onder andere gewerkt aan teamontwikkeling en mentale training onder leiding van Saake Buwelda. De komende weken vinden er nog een aantal gezamenlijke trainingen plaats en dan is het tijd voor vertek naar Wenen, waar het allemaal moet gebeuren.

Op vrijdag 17 augustus staat de official practice en de openingsceremonie op het programma. Het doubles event vindt plaats van zaterdag 18 t/m maandag 20 augustus, gevolgd door het trios event op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus. Vervolgens wordt er op donderdag 23 en vrijdag 24 augustus gestreden in het team event. De Top 24 van het All Events klassement plaatst zich voor het masters event dat plaatsvindt op zaterdag 25 augustus.

Wij wensen coach Betsie en de heren veel succes in Wenen. Wil jij dat ook doen, klik dan hier om een boodschap voor het team achter te laten.