GOUD VOOR NEDERLAND OP HET EK JEUGD!

donderdag 5 april 2012

Tijdens het Europees kampioenschap bowlen voor jeugd (EKJ) in Aalborg, Denemarken, heeft het Nederlands jongensteam vandaag de gouden medaille gewonnen! In de finale van het team event werd gastland Denemarken overtuigend verslagen met 905 - 764, nadat in de halve finale Griekenland met 13 pins verschil uit de finale werd gehouden. Een topprestatie van de vier J's: Jord van Weeren, Joshua Schuurman, Jordi Putman, Jeroen van Geel en bondscoach Nico Thienpondt.

Van Brons naar Goud
Vorig jaar, op het EKJ in München, grepen de jongens nog naast een finaleplaats en moesten zij genoegen nemen met brons. Dit jaar kroop het team in de series langzaam naar de top. Na dag 1 van het team event stonden zij op een solide 4e plek. Vandaag klommen zij in de 3 resterende games nog hoger in de ranglijst, waardoor zij als nummer 2 naar de halve finale gingen. In die halve finale was Griekenland de tegenstander. Jord van Weeren zette Nederland op het goede spoor met een mooie score van 247, gevolgd door Jordi Putman met 207. Met de scores van Van Geel en Schuurman daarbij opgeteld hield Nederland 13 pins over op Griekenland en wist het zich verzekerd van zilver.

Finale
Met zilver namen de jongens geen genoegen. Tegenstander in de finale was Denemarken, die in de andere halve finale knap Zweden had uitgeschakeld. Zweden had in de series continu met grote voorsprong op de 1e plaats gestaan. In de finale nam Nederland direct afstand, halverwege stond het 372 tegen 296. Deze goede lijn hield het team vast. Uiteindelijk won Nederland overtuigend met 905 pins tegen 764 voor Denemarken. Zo werd het Nederlands team beloond met de gouden medaille!

Misschien ook interessant...