Amerikanen winnen WK Goud op Cyprus.

dinsdag 25 september 2012

Een echte verrassing kunnen we het niet noemen: twee maal het Amerikaanse volkslied na afloop van the 1st World Singles Championships 2012. Chris Barnes en Kelly Kulick kregen dinsdagmiddag 25 september in Galactica Bowling Centre te Limassol het goud om gehangen. De Amerikanen bleken de afgelopen week een maatje te groot voor de rest van de wereld.

Finales
De finale bij de heren was volledig Amerikaans. Waar de eerste drie finalerondes nog 3 games nodig waren om te winnen, ging het vanaf de halve finale op één game. Chris Barnes won zijn halve finale van de Colombiaan Andrés Gómez nipt: 246 - 244. Zijn landgenoot Thomas Jones moest langs Osku Palermaa om de finale te bereiken en deed dat overtuigend: 259 - 199. In de finale was Barnes, als vijfde geplaatst voor de finales, rekende in de finale af met Jones: 212 - 198.

Bij de dames rekende Kulick, eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wendy Kok, af met Esther Cheah uit Maleisië: 212 - 207. De andere halve finale ging tussen de Letse Dania Zavjalova en de Mexicaanse Aseret Zetter. Hierin bleek Zavjalova de sterkste: 237 - 212. De daaropvolgende finale werd erg spannend. Uiteindelijk hield Kulick maar 2 pins over op Zavjalova (228 - 226) en mocht zich zo de eerste kampioen van het WK Singles noemen.

Nederlanders
Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer en Wendy Kok vertegenwoordigden de afgelopen week het oranje van Nederland, onder begeleiding van coach Ton Plummen. Allereerst kwamen de beide heren in actie. Zij hadden het beiden moeilijk en konden zich niet meten met de topper. Ditzelfde gold een dag later voor Van der Meer. Alleen Kok kon echt meekomen en stond na serie 1 op een mooie 11e plek.

De tweede serie leverde betere scores op voor zowel Hulst, Van Weeren en Van der Meer, maar helaas was het niet genoeg voor een plek bij de beste 24. Kok wist in serie 2 ook goed te scoren, wat genoeg was voor een 16e plek na de 12 games voorronde. In haar eerste finaleronde moest Kok het opnemen tegen Daphne Tan uit Singapore. Kok kwam twee keer op achterstand, maar toonde strijdlust en veerkracht en trok het duel zo nog naar zich toe. In de 1/8 finale stond het affiche Kok vs. Kulick op het programma. Kok was niet opgewassen tegen het bowlinggeweld van de latere kampioen en daarmee zat het toernooi er voor Nederland op.

Gedurende het toernooi hebben de spelers ons goed op de hoogte gehouden van hun ervaringen en indrukken tijdens dit WK. Ondanks zeer beperkte internetmogelijkheden lukte het steeds om een blog online te plaatsen, zodat het thuisfront op de hoogte bleef van het reilen en zeilen van hun toppers. Alle blogs zijn terug te lezen op onze website: Klik hier om naar de blogs van de afgelopen dagen te gaan.

Next up: ECC 2012
Het volgende grote evenement dat voor Nederland op de agenda staat is de European Champions Cup 2012. Een speciaal evenement, omdat het in Zoetermeer plaatsvindt. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang zodat op dinsdag 16 oktober het evenement geopend kan worden voor de 42 federaties die aan het evenement mee doen. Namens Nederland komen Roel Mol en Carmen Haandrikman in actie. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in Zoetermeer, van 16 t/m 21 oktober. Toegang is gratis. Wil je nu al niets missen van de voorbereiding, volg het ECC dan op Twitter en/of op Facebook. Klik op onderstaande banner om naar de officiële website te gaan.


Misschien ook interessant...