Van 2 t/m 10 juni: EK Heren in Helsinki

maandag 30 mei 2022

Dinsdag 31 mei vertrekken de Team NL Bowling heren dan eindelijk naar Helsinki voor deelname aan de European Men Championships 2022. Het toernooi dat eigenlijk in 2020 gespeeld moest worden gaat er nu eindelijk van komen.

Klaar om te knallen
In november 2019 ontvingen coaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel een groep bowlers met wie zij de 'Road to Helsinki' begonnen. Door alle lockdowns en verplaatsingen verliep de voorbereiding volledig anders dan die winter gedacht. Het was voor spelers en coaches één grote levensles 'omgaan met veranderingen'. Een les die tot op dit weekend nog vervolg kreeg, toen Joshua Schuurman zich i.v.m. privéomstandigheden moest afmelden voor de EK. Hij wordt vervangen door Kenneth Ramos.

De All-Events kampioen van de EK Jeugd van afgelopen september stapt dinsdagochtend in het vliegtuig met teamgenoten Brent de Ruiter, Mike Bergmann, Jord van Weeren, Nick de Gelder en Michell Stinissen. Een jong, maar zeer talentvol team, dat ondanks alle uitdagingen in deze voorbereiding klaar is om te knallen.

Programma
Eenmaal in Helsinki aangekomen staat dinsdagavond een unofficial practice gepland. Woensdag staat official practice op het programma en worden de kampioenschappen officieel geopend. Donderdag starten de EMC met de eerste serie voor het Singles Event. Vervolgens komt Team NL Bowling ook in actie tijdens het Doubles Event, het Trios Event en het Team (5) Event. De beste 24 heren in de All-Events sluiten de EMC op vrijdag 10 juni af met het Masters Event.

De officiële website is emc2022.fi. Directe links naar mogelijke online scoring en/of live streaming worden gedeeld via de EMC 2022 webpagina. Ook via @teamnlbowling op Instagram & Facebook houden we alle volgers op de hoogte.


Misschien ook interessant...

Team NL Bowling dames klaar voor de EK

Dinsdag 9 augustus verzamelt de selectie voor de EK dames zich in Aalborg voor de Europese kampioenschappen. Na ruim 3 jaar van voorbereiding kan het toernooi eindelijk doorgang vinden voor de dames van Team NL Bowling.

Talentontwikkelingsprogramma herstart

Zaterdag 2 april heeft in Nieuwegein de herstart plaatsgevonden van het NBF-talentontwikkelingsprogramma. Vanaf seizoen 2022-2023 wordt daar op een andere manier vorm aan gegeven dan in voorgaande jaren.

EK heren toe aan Team Event, woensdag en donderdag

De EK heren Helsinki zijn in volle gang. Dinsdag sloten de Nederlandse heren het Trios Event af, waarbij beter gescoord werd dan de voorgaande, toch ietwat teleurstellend verlopen dagen.

NBF pakt draad weer op met talentontwikkeling

Na twee jaar van lockdowns, wil de NBF in april de draad weer op pakken wat betreft talentontwikkeling. De organisatie daarvan wordt anders ingezet dan voor de coronacrisis. Heb jij het talent en de ambitie om hierin mee te gaan? Meld je dan aan!