NK 2023 in Claus Bowling toe aan ontknoping

vrijdag 30 juni 2023

De NK 2023 begonnen op zondag 21 mei in Claus Bowling te Hoofddorp. Nadat donderdag 29 juni de laatste voorronde voor de senioren en jeugd is gespeeld, zijn we nu toe aan de finales voor de jeugd & senioren.

Jeugd finales
We starten zaterdag 1 juli met de finales voor de jeugd. Er wordt in drie leeftijdscategorieën om de nationale titels gestreden: T/m 12 jaar, t/m 15 jaar en t/m 21 jaar. Jongens & meisjes strijden daarbij apart van elkaar om de titels, zowel in het Singles als het Doubles Event. Alleen bij de meisjes t/m 15 jaar vindt geen finale plaats in het Doubles Event, i.v.m. te weinig deelname.

Om 09.00 uur starten de finalisten met 6 games Singles Event, waarna 8 games Doubles plaatsvinden in bakerformat. Tegen 15.00 uur weten we welke 3 Singles en welke 3 Doubles zich per categorie geplaatst hebben voor de stepladder finale. Het wordt een lange dag, maar als de talentvolle spelers het half zo spannend maken als de finales van vorig jaar, dan vliegt de tijd waarschijnlijk voorbij! 

Finales 1e en 2e klassen
Een dag later is het de beurt aan de heren en dames in de 1e en 2e klassen om de nationale titels te verdedigen. Het programma ziet er voor hen hetzelfde uit als voor de jeugd. In sommige klassen ligt het in de top op dit moment nog ontzettend dicht bij elkaar, dus we kijken ook hier uit naar veel spanning tijdens de finaledag.

Kom gezellig langs in Hoofddorp
De finales worden niet uitgezonden via live streaming, dus om niets van de actie te missen nodigen we je van harte uit om dit weekend naar Hoofddorp te komen om de finales live mee te maken. Mocht je toch niet kunnen, maar wel de scores willen volgen? Download dan de Lanetalk-app en selecteer Claus Bowling voor live scoring.

Topklasse zondag 9 juli op ander patroon
Waar de jeugd en senioren in de 1e en 2e klasse op hetzelfde patroon spelen als tijdens de kwalificatie, wordt voor de finalisten in de topklasse zondag 9 juli een wat uitdagender patroon neergelegd: IBF Mexico City 43ft. We zijn benieuwd of het de finalisten dan ook lukt zo hoog te scoren als in de voorrondes is gebeurd, waardoor zij zich voor de finales geplaatst hebben. Tijdens de laatste serie op donderdag 29 juni werden meteen de hoogste scores neergezet: Simon Kits bowlde maarliefst 1966 (gem. 245,75) over 8 games en plaatste zich daarmee als nummer 1 voor de finales. Internationals Mark Jacobs en Michell Stinissen bowlden donderdag allebei een perfect game, de eersten van deze NK. 

Voor een overzicht van alle finalisten klik je hier. We wensen alle finalisten veel succes met de laatste voorbereidingen en zien jullie snel in Claus Bowling!