Dit weekend: Start NK jeugd, senioren & elite

vrijdag 20 mei 2022

Dit weekend staan dag 2 & 3 van de NK 2022 op het programma in Eindhoven! De eerste drie series voor de jeugd, senioren en Elite worden gespeeld.

Veel toppers gelijk in actie
We zien daarbij in het eerste weekend direct enkele (regerend kampioenen) voorbij komen. Zo speelt Milan Scheffer, de U16 kampioen van 2020, dit jaar mee in de U21 en speelt Beaudine Kriele, de U21 kampioen van 2020, dit jaar mee in de Elite. Lukt het ze ook in een hogere leeftijdscategorie?

Bij Werner van Ginneken, kampioen A-klasse 2020 is de vraag of hij het ook in de Elite klasse kan. Daarin komen dit weekend o.a. regerend kampioen Mike Bergmann en de kampioenen van 2019 & 2018, Jord van Weeren en Nick de Gelder in actie. Bij de Elite dames komen o.a. regerend kampioene Nicole Sanders en voormalig kampioene Ellen Jansen in actie. Het belooft dus direct een interessant weekend te worden om te zien waar de lat wordt gelegd voor een topklassering.

Via deze link zijn zaterdag & zondag de scores te volgen. Voor een overzicht van alle deelnemers dit weekend en meer informatie over de NK, klik hier.

Naast het kampioenschap spelen de deelnemers in de Elite klasse ook om een deelnamebewijs voor de European Championship of Champions, die in oktober in Tsjechië worden georganiseerd. Eén deelnemer is daarvoor al bekend: Mike Bergmann werd afgelopen jaar Europees kampioen en mag zijn titel sowieso verdedigen. Daarnaast mogen nog een Nederlandse dame én heer deelnemen!