Stand van zaken NTL 2021-2022

vrijdag 16 juli 2021

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken.

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken. We zijn er echter van overtuigd weer tot een goede piramide te komen, waarbij alle teams op het eigen niveau de strijd aan kunnen gaan.

Het is in ieder geval voor ons duidelijk dat we het aantal poules per klasse moeten aanpassen. Zouden we niets aanpassen dan zou de 2e klasse namelijk uit slechts 2 poules bestaan hetgeen vooral in verband met de reisafstanden geen wenselijke situatie is. We zijn nu verschillende alternatieven aan het vergelijken op basis van teamgemiddelden en reisafstanden zodat we voor alle teams een zo aantrekkelijk mogelijke competitie kunnen creëren. Zodra de poule-indelingen voor het nieuwe seizoen zijn gemaakt zullen we jou uiteraard z.s.m. informeren.

PS: Om tot een ideale indeling te komen, 11 poules met 8 teams, is er nog ruimte voor drie teams. Help jij ons mee om nog drie teams te werven? Dit kan door navraag te doen binnen jouw vereniging en vriendengroep om te peilen of er interesse is komend seizoen aan de NTL deel te nemen.

Kijk voor meer informatie over de NTL op de NTL webpagina. Om je aan te melden of bij vragen, stuur ons een e-mail.

Vooralsnog wensen we iedereen een prettige vakantie.

Misschien ook interessant...

Nationale Trio League: Gezellig, uitdagend, op jouw niveau!

De Nationale Trio League, we rekenen erop in september te kunnen beginnen aan een nieuw seizoen! Volgende week opent de inschrijving en deze week start de campagne om zoveel mogelijk leden enthousiast te maken zich in te schrijven.

Update opleiding tot NBF Wedstrijdleider

Als organisatie probeert de NBF momenteel het aantal reisbewegingen tot een minimum te beperken. Dat, en het uitstellen van de start van de Nationale Trio Leagues, heeft er toe geleid dat we de start van onze opleiding tot NBF Wedstrijdleider iets uitstellen tot begin 2021.

Wijziging sportreglement ingetrokken

Een week na onze communicatie over enkele wijzigingen in ons sportreglement komen wij terug op deze beslissing. Wij lichten graag toe waarom een eerder genomen besluit per direct wordt ingetrokken.

Start Nationale Trio Leagues uitgesteld tot januari 2021

Na lang beraad is donderdag 24 september besloten de start van het nieuwe Nationale Trio League (NTL) seizoen uit te stellen tot januari 2021. Er is naar de mening van de NBF teveel onzekerheid over de mogelijkheid om een eerlijke en vooral veilige competitie te organiseren.