Nationale Trio League: Gezellig, uitdagend, op jouw niveau!

woensdag 21 april 2021

De Nationale Trio League, we rekenen erop in september te kunnen beginnen aan een nieuw seizoen! Volgende week opent de inschrijving en deze week start de campagne om zoveel mogelijk leden enthousiast te maken zich in te schrijven.

De Nationale Trio League (NTL): we rekenen erop in september te kunnen beginnen aan een nieuw seizoen! Volgende week opent de inschrijving en deze week start de campagne om zoveel mogelijk leden enthousiast te maken zich in te schrijven.

Gezellig
In december spraken we met diverse teamcaptains over de NTL. In dat overleg kwam naar voren dat het beeld dat veel leden hebben van de NTL niet overeenkomt met de werkelijkheid. Om die reden geven wij de komende weken samen met diverse teamcaptains meer inzicht in wat het deelnemen aan de NTL inhoudt. Meer leden zullen zich daarna realiseren dat spelen in de NTL ook iets voor hen is.

Natuurlijk gaat het op het hoogste niveau, in de NTL Eredivisie, om presteren. Winnen! En dat is ook belangrijk voor teams op de andere niveaus. Toch merken we hoe lager we in de piramide deelnemers spreken, hoe belangrijker ook gezelligheid wordt. Uit onderzoek bleek al dat de gezelligheid, zowel met teamgenoten als tegenstanders, een belangrijke reden voor leden is om aan de NTL deel te nemen.

Uitdagend
Een tweede belangrijke reden voor deelname die uit het onderzoek naar voren kwam, was de uitdaging! Een groot deel van de deelnemers speelt NTL vanwege de uitdaging. Die zit 'm in het spelen in verschillende bowlingcentra, op andere, moeilijkere oliepatronen, tegen andere tegenstanders dan in de huisleague.

Op jouw niveau
Een misvatting is dat NTL alleen geschikt is voor de beste spelers van Nederland. Dat klopt voor de Eredivisie, maar niet voor de lagere klassen. Ook met een lager gemiddelde dan 200 kun je heel goed terecht in de NTL om op jouw niveau de strijd aan te gaan met andere teams.

Houd onze website in de gaten
Tot en met 30 juni 2021 hebben leden de gelegenheid om een team in te schrijven voor de NTL 2021-2022. Binnenkort opent de inschrijving, die vanaf dit seizoen volledig online kan worden afgehandeld. Tot de deadline van inschrijving houden we je op de hoogte van het aantal inschrijvingen en delen we ervaringen van diverse teamcaptains, zodat jij een steeds beter beeld krijgt van de NTL.

Kijk voor meer informatie alvast op: https://nbf.bowlen.nl/Wedstrijdbowlen/NationaleTrioLeagues.aspx

Misschien ook interessant...

Bekijk ons opleidingsaanbod voor 2021-2022

Als lid van de NBF kun je deelnemen aan diverse opleidingen om je trainersdiploma's te halen of opgeleid te worden tot wedstrijdleider, zodat jij de wedstrijden van jouw vereniging in goede banen kunt leiden. Bekijk nu ons aanbod voor seizoen 2021-2022.

Stand van zaken NTL 2021-2022

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken.

Start Nationale Trio Leagues uitgesteld tot januari 2021

Na lang beraad is donderdag 24 september besloten de start van het nieuwe Nationale Trio League (NTL) seizoen uit te stellen tot januari 2021. Er is naar de mening van de NBF teveel onzekerheid over de mogelijkheid om een eerlijke en vooral veilige competitie te organiseren.

Update opleiding tot NBF Wedstrijdleider

Als organisatie probeert de NBF momenteel het aantal reisbewegingen tot een minimum te beperken. Dat, en het uitstellen van de start van de Nationale Trio Leagues, heeft er toe geleid dat we de start van onze opleiding tot NBF Wedstrijdleider iets uitstellen tot begin 2021.