Vanaf zaterdag 6 november: de IBF Super World Championships 2021

vrijdag 5 november 2021

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.

Ambitie
De huidige International Bowling Federation (IBF), voorheen beter bekend als WTBA en daarna World Bowling, is nog altijd zeer ambitieus om het potentieel van de bowlingsport beter te benutten. De sport wordt al over de hele wereld beoefend, maar krijgt nog niet altijd de internationale erkenning als topsport die het verdient.

Eén van de acties van de IBF om daar verandering in aan te brengen, is de WK's op een andere manier organiseren. De eerste editie nieuwe stijl vindt komende week plaats. Team NL Bowling is daarbij niet aanwezig. Zowel het dames- als het herenteam zijn momenteel volop in voorbereiding op de EK's die begin 2022 gespeeld worden.

Het worden om meerdere redenen toch nog steeds interessante WK om te volgen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe de verhoudingen liggen in de mondiale top na de lockdowns. Daarnaast zijn we benieuwd hoe de nieuwe formats uitpakken. Zorgen ze voor aantrekkelijkere wedstrijden, zowel voor spelers als publiek?

Meer informatie over de IBF Super World Championships is te vinden op: https://ibf.websites.mygameday.app/event/ibf-super-world-championship-2021/.

Klik hier om direct naar het overzicht te gaan van de nieuwe formats (pdf).

Tot slot moeten we strikecloud.com in de gaten houden om niets te hoeven missen van de WK, waarbij op moment van schrijven nog onbekend is wat we daarvan mogen verwachten.

Nederland wel in actie tijdens WK 50+
De WK 50+ heeft ook een nieuwe naam gekregen: de IBF Masters World Championships 2021. Deelnemers kunnen in actie komen in twee categorieën: 50+ of 65+ en ook tijdens deze WK worden nieuwe format van spelen geïntroduceerd.

Nederland komt tijdens deze WK wel in actie, daarover later meer. Eén van de deelnemers, Marja van Dijk, ging eerder deze week in gesprek met De Gelderlander. Lees het interview en bekijk de bijdrage hier terug:
www.gelderlander.nl


Misschien ook interessant...

Selectie voor EK dames bekend

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Scheffer derde tijdens YET-stop Ierland

Tijdens het Junior Irish Open 2019, stop 3 van de Youth Euro Trophy, is jeugdinternational Milan Scheffer derde geworden bij de U16. Nog vier Nederlanders kwamen in Dublin in actie.

Team NL Bowling update: ECC, QubicaAMF World Cup en dames

We hebben divers nieuws rondom Team NL Bowling gebundeld in één update: Zo wordt Maxime de Rooij tijdens de ECC 2019 vervangen door Denise Blankenzee en gaat bondscoach Ron van den Bogaard mee naar de QubicaAMF World Cup in Indonesië.

Eindelijk weer een vol weekend voor Team NL Bowling

Dit weekend komen zowel de selecties van Team NL Bowling U18, dames én heren bij elkaar. En dat is lang geleden. Alle drie de selecties zijn in voorbereiding op de Europese kampioenschappen.