Team NL Bowling update: Selectie EK heren bekend

dinsdag 16 november 2021

Zowel de U18- als de dames- en de herenselecties van Team NL Bowling zijn weer volop in voorbereiding op de komende Europese kampioenschappen in 2022. De selectie voor de EK heren is deze week bekend geworden.

Zowel de U18- als de dames- en de herenselecties van Team NL Bowling zijn weer volop in voorbereiding op de komende Europese kampioenschappen in 2022. De selectie voor de EK heren is deze week bekend geworden.

Selectie EK heren bekend
In januari staan de EK heren op het programma in Helsinki, Finland. Van 20 t/m 28 januari neemt Team NL Bowling het op tegen 27 andere landen in de Singles, Doubles, Trios, Teams, Masters en All Events. Daarnaast wordt er in ieder geval gestreden om een ticket naar de World Games 2022. Of er ook een WK-ticket aan deze EK verbonden zijn is nog niet geheel duidelijk.

De selectie van bondscoaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel startte in 2020 met de voorbereiding op het toernooi dat inmiddels enkele keren verplaatst is vanwege Covid-19. Uiteindelijk bleven na de laatste lockdown nog 10 spelers over die middels diverse meetmomenten streden om een plek in de selectie. De top 3 na alle meetmomenten verzekerde zich automatisch voor de selectie, de overige spelers werden door de coaches geselecteerd. De zes spelers die Team NL Bowling op de EK heren gaan vertegenwoordigen zijn:
Brent de Ruiter, Jord van Weeren, Mark Jacobs, Michell Stinissen, Mike Bergmann en Nick de Gelder.

Voor De Ruiter, Bergmann en De Gelder betekent dit hun debuut voor de Team NL Bowling senioren, nadat Bergmann en De Gelder eerder al wel op de ECC uitkwamen. Onlangs werd Bergmann hier nog tot Europees kampioen gekroond.

Dit betekent dat Bart van Beers, Jeffrey van de Wakker, Jeroen Grove en Johnny Spil niet geselecteerd zijn.

Dames ook toe aan kampioenschappen
De heren hebbe lang moeten wachten op een eindtoernooi, voor de dames duurt de huidige voorbereiding momenteel nóg langer. Als sinds 2019 wacht de selectie op de Europese kampioenschappen in Aalborg, die nu gepland staan van 10 t/m 19 februari. Het diverse keren uitstellen heeft ook z'n weerslag gehad op de selectie. Onlangs zijn Sharon Rietveld en Beejée Westerdijk toegevoegd aan de selectie, die nu weer uit 9 dames bestaat. Beide speelsters kwamen eerder al voor de U18 uit en maken nu de overstap naar de senioren.

In een zoektocht naar een tweede coach naast Mariska van den Bos zijn we uitgekomen bij Harry Sanders: "We zijn erg blij dat Harry zich op zo'n korte termijn wil commiteren aan het team en de aankomende EK! Harry kan met zijn kennis Mariska goed aanvullen en kent veel speelsters al van kleins af aan. Ook dat laatste is prettig, gezien de korte tijd dat hij nu bij het team is om zich voor te bereiden op de EK", aldus Jan Jaap van der Sar namens de NBF.

U18 vol energie door na succesvol EK Jeugd
Nog geen twee maanden geleden speelde onze U18 de EKJ in eigen land en niet zonder succes. Het team van bondscoaches Marieke de Jong, Peter van Zijp en Jord van Weeren behaalde in totaal 5 medailles, waarvan 1 gouden en 1 zilveren.

Omdat er bij de jeugd alleen al op basis van leeftijd altijd doorgeselecteerd moet worden, kent de huidige U18 weer een aantal nieuwe gezichten. Vanuit de '2021 lichting' zijn Veerle Tribulet, Rosan Hamminga, Lotte Commandeur, Vince van der Loo, Milan Scheffer, Niels Meilink en Nick Schokker overgebleven. Nieuw zijn Yvanca Reitsma, Stefanie Hoefnagel, Puck Baijens, Rosanne Reedijk en Floris Dollevoet. Dit team heeft in oktober de draad direct weer opgepakt en bereid zich momenteel voor op de kampioenschappen die komende april in Frankrijk op de kalender staan.

Wil je de ontwikkelingen rondom Team NL Bowling blijven volgen, volg het team dan op Instagram en/of Facebook.


Misschien ook interessant...