Selectie voor EK dames bekend

zaterdag 29 februari 2020

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Selectie
De damesselectie werkt sinds januari 2019 al toe naar de EWC 2020. Bondscoaches Mariska van den Bos en Alex de Vries hebben de selectie nu terug gebracht van 10 naar 6, waarmee zij zich nu kunnen focussen op teambuilding en de puntjes op de i voor het evenement.

De EWC-selectie bestaat uit: Beaudine Kriele, Chantal Jacobs, Denise Blankenzee, Lindsey Paling, Nicole Sanders en Samantha Greiner. Anouk Keizer blijft de gehele voorbereiding bij de groep als reservespeelster. Dit betekent dat Anique van Ewijck, Maxime de Rooij en Rianne van Zijp niet mee gaan naar Aalborg.

Blankenzee, Greiner en Sanders maaktten in 2018 ook deel uit van het team dat bij de laatste EWC de bronzen Team-medaille won. Paling en Jacobs kwamen in jeugdteams al uit voor Team NL Bowling en maken nu hun debuut bij de senioren. Dit geldt ook voor jongeling Beaudine Kriele, die momenteel ook nog onderdeel is van de U18-groep, die komende april de EK jeugd in eigen land speelt.

Road to Aalborg
De EWC 2020 in Aalborg worden donderdag 4 juni geopend Lovvang Bowling Center. Het toernooi begint vervolgens met het Singles Event, gevolgd door het Doubles Event, Trios Event en het Team Event. De beste 24 damen in de All-Events sluiten 13 juni de EWC 2020 af met het Masters Event.

Tijdens de EWC 2020 wil het team natuurlijk de prestaties van 2018 verbeteren (twee keer brons), maar de EK gelden ook als kwalificatietoernooi voor de WK 2021 en de World Games 2021.

Voor meer informatie over het team en de EWC 2020, klik hier. Volg het team op social media via @teamnlbowling.

We wensen coaches Van den Bos en De Vries en het team veel succes met het vervolg van de voorbereiding!

Misschien ook interessant...

U18 speler Milan Scheffer ontvangt Leidse Sportprijs

Ieder jaar worden in Leiden de sportprijzen uitgereikt aan inwoners die bijzondere prestaties hebben geleverd. Het NK-goud voor Milan Scheffer tijdens de kampioenschappen in september 2020 zijn in zijn woonplaats niet onopgemerkt gebleven.

EYC 2020 van 9 tot en met 17 oktober in Tilburg

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden.

Team NL Bowling update: Selectie EK heren bekend

Zowel de U18- als de dames- en de herenselecties van Team NL Bowling zijn weer volop in voorbereiding op de komende Europese kampioenschappen in 2022. De selectie voor de EK heren is deze week bekend geworden.

Blankenzee en Van Weeren gaan de strijd aan tijdens de ECC 2019

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.