Sanders en Bergmann op Kreta voor ECC 2021

dinsdag 26 oktober 2021

Woensdag 27 oktober beginnen in Chania, Griekenland, de European Championships of Champions (ECC) 2021. Na een jaar afwezigheid nemen alle nationale kampioenen van Europa het weer tegen elkaar op. Namens Nederland komen de Elite kampioenen van 2020 in actie: Nicole Sanders en Mike Bergmann.

Woensdag 27 oktober beginnen in Chania, Griekenland, de European Championship of Champions (ECC) 2021. Na een jaar afwezigheid nemen alle nationale kampioenen van Europa het weer tegen elkaar op. Namens Nederland komen de Elite kampioenen van 2020 in actie: Nicole Sanders en Mike Bergmann.

Staat van dienst
Team NL Bowling doet de laatste jaren vaak mee om de prijzen, met als hoogtepunt het goud van Tom van der Vliet in 2014. De 33-jarige Nicole Sanders heeft daarbij ook al een aardige duit in het zakje gedaan: De international won in 2016 de bronzen medaille en ging in 2017 met de zilveren medaille naar huis. Wie Sanders kent weet: Ze wil die stijgende lijn compleet maken door dit jaar de gouden medaille te winnen! Maar goed, haar 27 tegenstanders zijn deze week met hetzelfde doel naar Kreta afgereisd en gouden medailles liggen nooit voor het oprapen.

Sanders komt echter wel met een tas vol ervaring de baan op en het kan niet anders dan dat we haar tot één van de favorieten mogen rekenen.

Debuut bij de senioren
De onlangs 21 geworden Mike Bergmann staat voor zijn debuut in Team NL Bowling bij de senioren, nadat hij al wel vijf jeugd EK's speelde. Bij zijn laatste, in 2019, werd hij Europees jeugdkampioen Doubles, samen met Brent de Ruiter. Nu is het dus tijd voor zijn debuut bij de senioren, nadat Bergmann in 2020 zijn eerste Nederlandse senioren titel pakte.

Bergmann is net als Sanders momenteel volop in voorbereiding met Team NL Bowling voor de Europese kampioenschappen die begin 2022 gespeeld worden. Deze ECC zijn voor hem een geweldig podium om nog meer ervaring op te doen, mocht hij voor de EK heren ook geselecteerd worden volgende maand. Bergmann neemt het op tegen in totaal 30 tegenstanders.

Programma
Sanders komt in de voorrondes in actie op woensdag 27 oktober om 14.00 uur en op donderdag 28 oktober om 13.30 uur, Bergmann komt in actie op woensdag 27 oktober om 10.00 uur en vrijdag 29 oktober om 13.30 uur. Vanaf zaterdag speelt de Top 16 bij zowel de heren als de vrouwen door voor een plek op de finaledag, zondag 31 oktober. Aan het eind van de dag weten wie zich de Champions of Champions mogen noemen.

Het volledige programma vind je op de officiële ECC-website: ecc2021.ebowling.eu
Voor alle resultaten ga je direct naar: bowlingresults.info/ecc/2021

Helaas zijn deze kampioenschappen niet te volgen via live streaming of live scoring.

We wensen Nicole en Mike veel succes deze week!

Misschien ook interessant...

Team NL Bowling dames kwalificeren zich voor World Games 2022

De dames van Team NL Bowling hebben zich geplaatst voor de World Games 2022! Dit geweldige multisportevenement wordt deze zomer gehouden in Birmingham, Amerika.

Ook World Bowling stelt diverse evenementen uit

In navolging van de Europese kampioenschappen in 2020, zijn nu ook diverse grote internationale evenementen uitgesteld. Het biedt Team NL Bowling de kans zich na de EK's goed voor te kunnen bereiden op nieuwe evenementen.

Paling 13e op de QubicaAMF World Cup

Tijdens de QubicaAMF World Cup in Indonesië is Lindsey Paling 13e geworden. Ze klom op de slotdag met 1593/8 nog twee plekken in de ranglijst, maar kwam daarmee nog steeds te kort voor een plek bij de beste 8.

Vanaf zaterdag 6 november: de IBF Super World Championships 2021

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.