Mathias Ankerdal wint Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi

maandag 24 februari 2020

Het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020 is gewonnen door de jonge Deen Matias Ankerdal. In de finale bleef hij o.a. Mark Jacobs voor, die met een knappe 4e plek de beste Nederlander was in Tilburg.

Het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020 is gewonnen door de jonge Deen Matias Ankerdal. In de finale bleef hij o.a. Mark Jacobs voor, die met een knappe 4e plek de beste Nederlander was in Tilburg.

Het toernooi in Tilburg betekende de vierde stop in de European Bowling Tour 2020. Ook dit jaar konden organisator Luc Jansen en zijn team rekenen op een prachtig deelnemersveld, met vele internationale toppers. Onder hen ook veel toppers uit eigen land, waarvan zich er 8 wisten te plaatsen voor de finales op zondag 23 februari.

Xander van Mazijk zette in de voorronde de tweede score neer en was direct geplaatst voor final step 2. De overige Nederlandse finalisten waren Michell Stinissen, Jeroen van Geel, Mark Jacobs, Joshua Schuurman, Geert-Jan van Baest, Ramon Hilferink en Chantal Jacobs, die de eer voor de dames hoog hield.

In final step 1 wist alleen Mark Jacobs te overleven. Het lot koppelde hem in final step 2 aan zijn Team NL Bowling teamgenoot Xander van Mazijk. In een poule met Duitsers Michael Krämer en Sebastian Lange trokken Krämer en Jacobs aan het langste eind, zij het nipt. Jacobs hield 2 pins voorsprong op Van Mazijk.

In final step 3 kreeg Jacobs vervolgens te maken met drie Denen. Samen met de jonge Ankerdal rekende hij overtuigend af met Mikkel Sørensen en Carsten Hansen. Zou het toernooi dan sinds jaren weer een Nederlandse winnaar krijgen?

In final step 4, waarbij nog vier spelers over waren, kreeg Jacobs samen met Ankerdal opnieuw te maken met Krämer en de Zweedse Casja Wegner. Krämer nam met 237 de leiding na 1 game, maar Jacobs kon met 204 nog volgen. In de tweede game wist Ankerdal de finale echter op overtuigende wijze te beslissen: 266 bracht zijn totaal op 490. Daarmee liet hij Krämer (447), Wegner (376) en Jacobs (368) achter zich en kan zijn naam toegevoegd worden aan de bronzen schietspoel. Aan de rekening van Ankerdal kan 6.000 euro worden toegevoegd, de hoofdprijs waarom in Tilburg gestreden werd.

Ga voor alle uitslagen naar www.schietspoel.nl. De finales terugkijken kan via het kanaal van Dutch Bowling TV.

Foto: De top 4 van dit jaar (© Dolfijn - The Plays To Be)

Misschien ook interessant...

Ook World Bowling stelt diverse evenementen uit

In navolging van de Europese kampioenschappen in 2020, zijn nu ook diverse grote internationale evenementen uitgesteld. Het biedt Team NL Bowling de kans zich na de EK's goed voor te kunnen bereiden op nieuwe evenementen.

'Road to Helsinki' start voor Team NL Bowling heren in Emmen

Zaterdag 2 november start voor Team NL Bowling de voorbereiding op de Europese kampioenschappen 2020, die in Finland worden georganiseerd. Er worden deze voorbereiding meer wedstrijden (trials) gespeeld, te beginnen op zaterdag in Emmen.

Na EYC 2020 nu ook de EWC 2020 en EMC 2020 verplaatst

Vorige week werd al bekend dat de EK jeugd 2020 verplaatst zijn, deze week ontvingen wij het bericht van de ETBF dat ook de EK dames 2020 en de EK heren 2020 verplaatst zijn, naar januari 2021.

Sanders en Bergmann op Kreta voor ECC 2021

Woensdag 27 oktober beginnen in Chania, Griekenland, de European Championships of Champions (ECC) 2021. Na een jaar afwezigheid nemen alle nationale kampioenen van Europa het weer tegen elkaar op. Namens Nederland komen de Elite kampioenen van 2020 in actie: Nicole Sanders en Mike Bergmann.