Lindsey Paling bereikt volgende ronde QubicaAMF World Cup

donderdag 21 november 2019

Tijdens de QubicaAMF World Cup in Indonesië, heeft Lindsey Paling na 24 games voorronde de tweede ronde bereikt. Voor Michell Stinissen is vandaag na 24 games helaas het doek gevallen.

Tijdens de QubicaAMF World Cup in Indonesië, heeft Lindsey Paling na 24 games voorronde de tweede ronde bereikt. Voor Michell Stinissen is vandaag na 24 games helaas het doek gevallen.

In de Top 24
De 22-jarige Paling maakt deze week haar debuut bij de World Cup. Verdeeld over vier series van 6 games heeft zij haar kwalificatie gespeeld, samen met haar 59 concurrenten. Het begin was wat stroef, maar daarna begon Paling goed te scoren, met als hoogtepunt de tweede dag. Na een serie van 1249 steeg Paling zelfs naar de 8e plek. Helaas kon ze die ranking niet vasthouden, maar toch heeft Paling zich als 15e weten te plaatsen voor de volgende ronde. Ze heeft daarbij een total pinfall van 4590 (gem. 191,25) behaald. Het gat met de Top 8, het volgende doel, is 196 pins, maar er staan vrijdag ook nog acht games op het programma. Dus wie weet of er nog een stunt in zit voor de Zeeuwse.

Om 08.00 uur Nederlandse tijd beginnen de beste 24 dames en beste 24 heren aan hun 8 games. Dit is live te volgen via YouTube, livescoring en de website. We wensen Paling en coach Ron van den Bogaard via deze weg veel succes!

Geen drie keer scheepsrecht
Helaas is het Stinissen niet gelukt om de Top 24 te bereiken. Tijdens zijn derde deelname aan de QubicaAMF World Cup ging hij er weer voor, maar helaas zonder succes. Met 4659 (gem. 194,12) eindigt Stinissen op de 33e plek, 87 pins achter de cut. Een teleurstelling voor de winnaar van het Bowlen van het Jaar klassement van de afgelopen twee seizoen, van wie iedereen weet hoe goed hij kan bowlen.

Bij de heren lijkt er geen maat te staan op Francois Louw uit Zuid Afrika. Met een gemiddelde van exact 230 staat hij ruim voor op de rest van het klassement en daarmee is hij de grote favoriet voor de titel dit jaar. Maar er zijn nog twee dagen te gaan, waarin van alles kan gebeuren.

Blijf op de hoogte via eerder genoemde links of de social media kanalen van Team NL Bowling.

Misschien ook interessant...

Nederlanders presteren goed in Europa

Het afgelopen weekend is door Nederlanders goed gepresteerd tijdens internationale toernooien. Tijdens het YET-toernooi in België werd zelfs vijf keer goud gewonnen.

Blankenzee en Van Weeren gaan de strijd aan tijdens de ECC 2019

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

Europese kampioenschappen heren en dames opnieuw uitgesteld

De beide seniorenselecties van Team NL Bowling kregen op oudejaarsdag een nieuwe teleurstelling te verwerken toen we het bericht ontvingen dat zowel de EK heren (januari, Helsinki) als de EK dames (februari, Aalborg) opnieuw uitgesteld zijn.

Denise Blankenzee wint brons op de ECC 2019

Tijdens de European Championships of Champions (ECC) in Ankara heeft Denise Blankenzee de bronzen medaille gewonnen! De 19-jarige international uit Julianadorp kende een superweek die werd beloond met een mooie medaille.