EYC 2020 van 9 tot en met 17 oktober in Tilburg

donderdag 26 maart 2020

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden.

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden. De opening vindt plaats in Van der Valk in Tilburg, waarna op 10 oktober de eerste wedstrijden in Dolfijn Bowling worden georganiseerd. Daar zijn alle wedstrijden, met uitzondering van de Team en Masters finales. Die worden zaterdag 17 oktober gespeeld in de Koepelhal te Tilburg.

De organisatie heeft de nieuwe data vandaag bekend gemaakt en is dankbaar voor de goede samenwerking met Gemeente Tilburg, Dolfijn Bowling, hotels Van der Valk Tilburg en Bastion Tilburg en De Koepelhal. “Met dank aan deze partners kunnen wij in oktober dezelfde kwaliteit van het evenement garanderen”, aldus Ton Zandboer, voorzitter van het organisatiecomité.

Diverse events
Tijdens de Europese jeugdkampioenschappen voor spelers t/m 18 jaar komen de teams in verschillende events in actie. De kampioenschappen beginnen met het Doubles Event. Daarna volgen de Team Events en Single Events. De beste 24 meisjes en beste 24 jongens na deze drie events spelen het afsluitende Masters Event. Teams kunnen deelnemers met teams van maximaal 4 jongens en 4 meisjes. Nederland kende in 2019 een zeer succesvol EKJ, waarin het met 2x goud, 1x zilver en 3x brons de medaillespiegel won.

Voor het oorspronkelijke toernooi in april hadden zich 155 deelnemers uit 28 landen gemeld. Als gevolg van het coronavirus moesten we noodgedwongen op zoek naar andere data.

Gevolgen wedstrijdkalender
Het verplaatsen van de Europese jeugdkampioenschappen heeft gevolgen voor de NK 50+ Handicap, die gelijk valt met het eerste weekend van de EKJ en die ook in Tilburg gehouden zouden worden. Op dit moment zijn we samen met ESBC op zoek naar de beste oplossing voor de NK 50+. Zodra hierover meer bekend is worden alle betrokkenen daarover geïnformeerd.

Voor meer informatie over de EKJ, ga naar www.eycbowling.eu

Misschien ook interessant...

Vanaf 18 november: WK Masters (50+) met Nederland in actie

Donderdag 18 november starten de Wereldkampioenschappen Masters, voor bowlers in de categorie 50+ en in de categorie 65+, in Dubai. Er wordt tijdens deze WK gestreden in de Singles, Doubles, Teams (4) en Mixed (4).

International February: it's on!

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Team NL Bowling U18 begint aan nieuwe 'Road to Tilburg'

De Nationale jeugdselectie komt zaterdag 15 augustus voor het eerst weer bij elkaar sinds het bowlen werd lam gelegd door het coronavirus. In Tilburg wordt opnieuw gestart met de voorbereiding op de EK Jeugd in eigen land, later dit seizoen in Dolfijn - The Plays To Be -.

Nieuw logo voor Team NL Bowling

Een nieuw decennium is aangebroken, een decennium waarin we mooie plannen hebben om de toekomst van Team NL Bowling veilig te stellen én mee te blijven doen om de prijzen. Daar hoort een nieuw logo bij dat past bij deze tijd en de huisstijl van de NBF.