De regionale jeugdselectie: misschien wel iets voor jou!

woensdag 16 september 2020

Ook dit seizoen zijn verspreid over het land regionale jeugdselecties actief. Onder leiding van een groep gediplomeerde trainers komen per regio alle talenten bij elkaar voor extra trainingen. Er is nog plek voor nieuwe spelers. Iets voor jou?

Ook dit seizoen zijn verspreid over het land regionale jeugdselecties actief. Onder leiding van een groep gediplomeerde trainers komen per regio alle talenten bij elkaar voor extra trainingen. Er is nog plek voor nieuwe spelers. Iets voor jou?

Extra uitdaging en leermomenten
Bowlen gaat voor veel beoefenaars om fun en ontspanning. Anderen halen die fun juist uit het stellen van sportieve doelen, zoals toernooi X winnen, een bepaald gemiddelde bereiken, bowlen in het buitenland of uitkomen voor de nationale selectie. Voor een ieder die ergens beter in wil worden geldt: oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Dat is in de bowlingsport natuurlijk niet anders. Voor de meest getalenteerde en gemotiveerde jeugdspelers organiseert de NBF al jaren de regionale jeugdselecties. De regionale jeugdselectie is de plek waar je extra uitgedaagd wordt en extra leermomenten ervaart, naast de trainingen bij jouw vereniging en/of persoonlijke trainer. Dat is niet per se beter, maar in ieder geval extra!

Alle regionale jeugdselecties beschikken over een trainersgroep die kennis heeft van de laatste ontwikkelingen in onze sport en ook in het bezit is van trainersdiploma's op diverse niveaus. Je weet dus zeker dat je op de juiste manier begeleid wordt in het worden van een betere bowler of bowlster. Daarnaast is de regionale jeugdselectie dé opstap naar de nationale jeugdselectie en train je er samen met andere talentvolle spelers uit jouw regio.

Is het iets voor jou? Meld je aan!
Gelukkig weten veel begeleiders van de jeugd de regionale jeugdselecties te vinden en weten wij op onze beurt de talentvolle en gemotiveerde jeugdspelers goed te vinden. Toch kan het gebeuren dat jij nog niet in beeld bent bij één van de selecties, terwijl je wel de ambitie en motivatie hebt om daar bij aan te sluiten.

Geldt dat ook voor jou? Dan vragen we je om via jouw ouders en/of jouw begeleider vanuit de vereniging contact met ons op te nemen. Dat kan door een online formulier in te vullen, waarna wij contact met je opnemen om te bespreken of de regionale jeugdselectie inderdaad iets is voor jou.

Klik hier om naar het online aanmeldingsformulier te gaan.

Ben je nieuwsgierig geworden, maar wil je eerst nog een vraag stellen. Stuur dan een mail naar jjvandersar@nbfbowlen.nl. Of kijk verder op onze website voor meer informatie over de regionale jeugdselecties: https://nbf.bowlen.nl/Topsport/Regionaleselecties.aspx

Misschien ook interessant...

Mathias Ankerdal wint Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi

Het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020 is gewonnen door de jonge Deen Matias Ankerdal. In de finale bleef hij o.a. Mark Jacobs voor, die met een knappe 4e plek de beste Nederlander was in Tilburg.

Selectie voor de EYC 2020 in Tilburg bekend gemaakt

In april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

Paling 13e op de QubicaAMF World Cup

Tijdens de QubicaAMF World Cup in Indonesië is Lindsey Paling 13e geworden. Ze klom op de slotdag met 1593/8 nog twee plekken in de ranglijst, maar kwam daarmee nog steeds te kort voor een plek bij de beste 8.

Nederlanders presteren goed in Europa

Het afgelopen weekend is door Nederlanders goed gepresteerd tijdens internationale toernooien. Tijdens het YET-toernooi in België werd zelfs vijf keer goud gewonnen.