Blankenzee en Van Weeren gaan de strijd aan tijdens de ECC 2019

dinsdag 22 oktober 2019

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

Programma
Het wordt voor beide internationals de eerste keer dat zij deelenemen aan de ECC, de 'EK voor landskampioenen'. Van Weeren werd in april Nederlands kampioen en verdiende daarmee zijn ticket voor dit evenement. Tijdens die zelfde kampioenschappen werd Blankenzee derde, maar wegens afzeggingen van kampioene Maxime de Rooij en runner-up Chantal Jacobs, kan Blankenzee alsnog haar debuut maken op dit evenement.

Zij wordt daarbij gecoacht door haar teamgenoot uit Team NL Bowling: Nicole Sanders. Voor Sanders is de ECC bekend terein, zij won er in het verleden al zilver en brons voor Nederland. Die ervaring kan deze week goed van pas komen. Het team kan daarnaast nog op support rekenen van Ivon van Weeren, die ook is meegereisd naar Turkije.

Dinsdag 22 oktober staat in het teken van official practice en de openingsceremonie, woensdag start het toernooi officieel. Om 09.00 uur lokale tijd (08.00 uur in Nederland) gaat Blankenzee van start, gevolgd door Van Weeren in de middag. De voorronde wordt donderdag vervolgd met een tweede serie, waarbij Van Weeren 's ochtends speelt en Blankenzee 's middags.

Na deze twee dagen plaatst de Top 16 zich voor de volgende ronde. Deze 32 spelers bowlen vrijdag nog eens 8 games, waarbij de pinfall uit de voorronde wordt meegenomen. Het doel is die serie op een plek bij de beste 8 te behalen. Die Top 8 speelt zaterdagochtend nog eens 4 games, waarna de (halve) finales worden gespeeld.

Nederland heeft het de laatste jaren erg goed gedaan op dit evenement en ook Blankenzee en Van Weeren zullen voor de winst gaan! Via onderstaande webpagina is het team deze week te volgen:
http://nbf.bowlen.nl/Topsport/Evenementen/ECC2019-Ankara.aspx

Misschien ook interessant...

Paling 13e op de QubicaAMF World Cup

Tijdens de QubicaAMF World Cup in Indonesië is Lindsey Paling 13e geworden. Ze klom op de slotdag met 1593/8 nog twee plekken in de ranglijst, maar kwam daarmee nog steeds te kort voor een plek bij de beste 8.

U18 speler Milan Scheffer ontvangt Leidse Sportprijs

Ieder jaar worden in Leiden de sportprijzen uitgereikt aan inwoners die bijzondere prestaties hebben geleverd. Het NK-goud voor Milan Scheffer tijdens de kampioenschappen in september 2020 zijn in zijn woonplaats niet onopgemerkt gebleven.

EYC 2020 van 9 tot en met 17 oktober in Tilburg

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden.

International February: it's on!

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.