De NK 2020 van start gegaan voor onze leden met een verstandelijke beperking

woensdag 15 januari 2020

De slogan voor de Nederlandse kampioenschappen 2020 is niet voor niets: 'De NK voor iedereen!' Dat betekent dat ook onze leden met een verstandelijke beperking hieraan deelnemen. En voor hen starten de regionale voorrondes deze periode.

De slogan voor de Nederlandse kampioenschappen 2020 is niet voor niets: 'De NK voor iedereen!' Dat betekent dat ook onze leden met een verstandelijke beperking hieraan deelnemen. En voor hen starten de regionale voorrondes deze periode.

Aangepast bowlen
Op het moment dat we als NBF de verantwoordelijkheid over bowlers met een beperking hadden 'overgenomen' van Gehandicaptensport Nederland hebben we ook een bekende slogan overgenomen: Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet. In de praktijk betekent dit dat er voor bowlers met een verstandelijke beperking eigenlijk niets aangepast hoeft te worden, behalve dat de voorrangsregel over het algemeen niet wordt toegepast. Hulpmiddelen als de bumpers, een handvat en/of een helling waar de bal vanaf gerold kan worden zijn beschikbaar, maar hebben verder geen invloed op de regels en/of de spelbeleving.

Ook de NBF zet zich in voor 'inclusief sporten', waarbij het beoefenen van de bowlingsport voor alle liefhebbers mogelijk moet zijn en waarbij geen enkele doelgroep wordt buitengesloten. Het is dus een logische stap, dat de NK G-bowlen ook is opgenomen onder de NK 2020 paraplu.

NK 2020 via Breda, Hoofddorp, Tilburg, Assen en 's-Heerenberg naar Warmond
Tijdens de NK 2020 komen van 10 mei t/m 5 juli diverse categoriën samen. Zo starten we direct met finales van het schoolbowlen, het bedrijfsbowlen en het G-bowlen (zondag 17 mei). Daarna volgen series voor de jeugd, senioren en de eliteklasse. Al deze wedstrijden worden gespeeld op één locatie: Lucky's Bowling in Warmond.

Voor o.a. het G-bowlen worden echter eerst nog regionale voorrondes gespeeld en de eerste is zondag 19 januari in Breda gespeeld. Daar kwamen de eerste 39 deelnemers uit regio West bij elkaar om in acht klassen te strijden voor een plekje in de finales op 17 mei in Warmond. In de maanden daarna volgen nog voorrondes in Hoofddorp, 's-Heerenberg, Assen en Tilburg. Klik hier voor de uitslagen van de voorronde in Breda en meer informatie over de NK 2020 G-bowlen.

Misschien ook interessant...

League G-bowlen Noord-Holland & Flevoland weer begonnen

Het derde seizoen van deze League is van start gegaan. Waar het 2 jaar geleden als een pilot begon begint deze competitie voor mensen met een beperking steeds vastere vormen aan te nemen.

G-league voor het eerst in Haarlem

De league voor leden met een verstandelijke beperking in Noord-Holland en Flevoland bezocht in het derde seizoen voor het eerst Haarlem voor een extra speeldag.

MMEB-league in Flevoland & Noord-Holland breidt uit naar 5 verenigingen en 12 teams.

Waar de Nationale Trio Leagues afgelopen weekend van start gegaan zijn, start voor de bowlers met een verstandelijke beperking in Flevoland & Noord-Holland het nieuwe leagueseizoen zaterdag 5 oktober. Mét een nieuwe vereniging.

Spanning loopt op na 4e speeldag G-league

De league voor teams G-Bowlen in Noord Holland - Flevoland loopt op zijn eind en dat betekent dat de spanning flink gaat toenemen.