Verkiezing Club van het Jaar 2021: Doe mee en laat jullie veerkracht zien

dinsdag 6 april 2021

Ben je ook trots op de veerkracht die jouw sport- of cultuurvereniging het afgelopen jaar heeft laten zien? Doe dan mee aan de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021' en geef jouw vereniging de erkenning en waardering die het verdient.

Het is zonder twijfel een uitdagend jaar geweest voor alle sport- en cultuurverenigingen. Gelukkig is het verenigingshart sterk en laten verenigingen zich massaal van hun meest creatieve kant zien. Om zo extra inkomsten te creëren in een tijd waarin bijna alle activiteiten wegvallen, maar ook om in verbinding te blijven met de leden en buurt.

Ben je ook trots op de veerkracht die jouw sport- of cultuurvereniging het afgelopen jaar heeft laten zien? Doe dan mee aan de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021' en geef jouw vereniging de erkenning en waardering die het verdient. Erben Wennemars en Typhoon roepen als ambassadeurs van de verkiezing alle verenigingen in Nederland op om hun veerkracht te tonen, hun vereniging in de schijnwerpers te zetten en anderen te inspireren. Doe je mee? Meld je vereniging nu aan via www.clubvanhetjaar.nl

Prijzen
Als landelijke winnaar win je naast de titel ‘Club van het Jaar 2021' een masterclass naar keuze van een expert, een professionele promovideo van de vereniging en krijgen jullie het podium in de regionale en landelijke media om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten. Alle gemeente- en provinciewinnaars ontvangen een online embleem welke zij een jaarlang in hun communicatie mogen inzetten. Maar van zowel de gemeente-, provincie-, en landelijke winnaars horen we elk jaar weer dat de waardering en erkenning die zij als vereniging krijgen eigenlijk het mooiste is.

Zo werkt de verkiezing
Nomineer jouw vereniging op www.clubvanhetjaar.nl, dit kan tot en met 5 mei. Van 19 april t/m 24 mei kan iedereen op jouw club stemmen. Maak vanaf 19 april gebruik van gratis promotiemateriaal om jouw achterban hiervoor te mobiliseren. Op 26 mei worden de winnaars per gemeente en provincie bekendgemaakt, inclusief de wildcards. Vervolgens pitchen de provincie- en wildcardwinnaars hun club in de week van 1 juni (online) voor de vakjury. En tijdens de feestelijke Awarduitreiking op 9 juni maakt de vakjury samen met Erben en Typhoon bekend welke sport- en cultuurvereniging zich ‘Club van het Jaar 2021' mogen noemen.

Nieuw: wildcard
Dit jaar reikt de jury een wildcard uit aan de sport- en cultuurvereniging met de gaafste initiatieven. Het aantal verkregen stemmen is hierbij niet relevant. De wildcard-winnaars mogen zich vervolgens, net als de provinciewinnaars, online presenteren aan de jury en maken kans op de landelijke titel.

Achtergrond van de verkiezing Club van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en dáárom is verenigen zo belangrijk. Rabobank heeft samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Doe mee en schrijf jouw vereniging nu in via www.clubvanhetjaar.nl

Voor meer informatie, nomineren en stemmen kijk op: www.clubvanhetjaar.nl
Volg de verkiezing via: Instagram | Facebook | Twitter

Misschien ook interessant...