Update coronavirus: Vanaf 19 mei mogelijk weer binnensport toegestaan

woensdag 12 mei 2021

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Een eerste stap in de goede richting
"De mogelijke versoepelingen zijn goed nieuws! Als daar over gesproken wordt, dan gaat het dus de goede kant op met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. En dat biedt weer mogelijkheden voor onze sport", aldus Jan Jaap van der Sar, NBF bureaumanager.

Het kabinet plaatste 11 mei nog één voorbehoud voor mogelijke versoepelingen per 19 mei: de cijfers rond het coronavirus moeten zich in de goede richting blijven ontwikkelen de komende dagen. Als dat gebeurt, dan kan er weer gebowld worden. Personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand. Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen geen wedstrijden worden gehouden en publiek is niet welkom.

Er kan dus weer getraind worden, voor jeugd t/m 17 jaar in groepen en voor volwassenen met max. 2 spelers per baan. Zo kan er na een periode van ruim 5 maanden weer voorzichtig gebowld worden om het gevoel terug te krijgen!

Zoals we weten van vorig jaar zijn we daarbij nog altijd afhankelijk van de bowlingcentra en de maatregelen die lokaal worden opgelegd. Wil het bowlingcentrum open voor 30 personen en mág het bowlingcentrum open van de gemeente i.v.m. de horecavoorziening in het pand? Dat zijn de twee vragen waar lokaal antwoord op gezocht moet worden en waarbij wij graag ondersteunen.

Heb je er vragen over, stuur ons dan een mail op info@nbfbowlen.nl en we denken graag mee met de lokale uitdagingen. Ook als je weet wat er in jullie centrum mogelijk is horen we dat graag.

Voor de bestuursleden van de verenigingen: Maandag 31 mei staat overigens een nieuw online verenigingsoverleg op de planning, waarbij de actualiteit rondom de versoepelingen ook besproken wordt.

Misschien ook interessant...

Afmeldtermijn leden verlengd

Het NBF bestuur heeft vorige week besloten de termijn voor het afmelden van leden opnieuw te verlengen tot 1 oktober. De NBF stelt hiermee verenigingen en leden in staat om ook september nog te gebruiken om de bowlingactiviteiten weer op te pakken na een periode van lockdown.

BV Den Bosch start met buiten trainingen

Kijken wat er wél kan, dat is wat ze bij bowlingvereniging Den Bosch doen. En dat resulteerde onlangs in de eerste buitentraining voor de jeugd. Zaterdag 10 april staat de tweede buitentraining op het programma.

Ontdek de mogelijkheden met Lanetalk

Vrijdag 11 juni deelden we een nieuwe challenge in het kader van de Back to Bowling Countdown, dit keer van onze scoringpartner Lanetalk. Hoog tijd om je eens bij te praten over de mogelijkheden die Lanetalk jouw biedt.

NBF Christmas Challenge even op pauze

Week 2 van de NBF Christmas Challenge was net een dag onderweg toen we de challenge samen met de centra en Lanetalk op pauze hebben moeten zetten als gevolg van de nieuwe maatregelen i.v.m. het coronavirus.