Update coronavirus: Maatregelen aangescherpt, bowlen niet toegestaan t/m 14 januari 2022

zondag 19 december 2021

Per 19 december is Nederland opnieuw in een zgn. harde lockdown, wat betekent dat bowlen niet is toegestaan. Deze maatregelen zijn van kracht t/m 14 januari 2022. Dat betekent dat de laatste ballen van 2021 gegooid zijn.

Per 19 december is Nederland opnieuw in een zgn. harde lockdown, wat betekent dat bowlen niet is toegestaan. Deze maatregelen zijn van kracht t/m 14 januari 2022. Dat betekent dat de laatste ballen van 2021 gegooid zijn.

Alle bowlingcentra in Nederland moeten t/m 14 januari gesloten blijven, daarnaast is geen enkele binnensport gedurende die periode toegestaan.

De NBF beraadt zich momenteel over het eerstvolgende weekend na de lockdown, waarbij op 15 en 16 januari speeldagen voor de Nationale (jeugd) Trio Leagues op de kalender staan. Diezelfde periode staan o.a. ook de NK 50+ Scratch op de kalender. Zodra er nieuws is worden betrokken verenigingen, teams en/of deelnemers z.s.m. geïnformeerd.

Misschien ook interessant...

NK 50+ Dubbels geannuleerd

Tot het laatste moment hebben we de NK 50+ Doubles op de kalender laten staan, maar helaas is in bekend dat er t/m begin juni geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Dat betekent dat we de NK 50+ Doubles moeten annuleren voor dit seizoen.

Binnensport vraagt kabinet en Tweede Kamer om meer perspectief

Maar liefst 31 binnensportbonden en belangenorganisaties, waaronder de NBF, hebben maandagmiddag gezamenlijk een brief gestuurd naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen. Deze zes miljoen binnensporters, de helft van sportend Nederland, staan door de coronamaatregelen buitenspel.

Update coronavirus: Versoepelingen aangekondigd per 18 februari en 25 februari 2022

Tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd die stapsgewijs per 18 februari en 25 februari ingaan. Vanaf 25 februari zijn er geen beperkingen meer om te gaan bowlen.

Gaaf initiatief: de Eindhovense BV maakt jeugdleague online af

Om de jeugd van de vereniging ook in deze bizarre tijden betrokken te houden, organiseert de Eindhovense BV een online league, waarmee het seizoen afgemaakt wordt. "Omdat het er naar uitziet dat er langere tijd niet gebowld kan worden, willen we onze jeugd spelers toch betrokken houden bij de vereniging, het onderling contact tussen de leden te houden en om ze in deze tijd iets leuks te bieden."