Update coronavirus: Aanpak virus toe aan nieuwe fase met openingsplan

woensdag 21 april 2021

Dinsdag 13 april is een nieuw openingsplan gepresenteerd door demissionair premier Mark Rutte. Dit openingsplan staat symbool voor een nieuwe fase waarin wordt toegewerkt naar meer versoepelingen, ook voor de binnensport.

Dinsdag 13 april is een nieuw openingsplan gepresenteerd door demissionair premier Mark Rutte. Dit openingsplan staat symbool voor een nieuwe fase waarin wordt toegewerkt naar meer versoepelingen, ook voor de binnensport.

Stip op de horizon
Dinsdag 20 april werd de eerste stap gezet van het openingsplan ingezet. Zo komt o.a. de avondklok te vervallen en mag je thuis weer 2 mensen ontvangen. Klik hier voor het volledige overzicht van het openingsplan. Voor de bowlingsport is het eerste stipje op de horizon te vinden op dinsdag 11 mei. Als de situatie rondom het coronavirus het toelaat, kan er onder voorwaarden weer binnen gesport worden.

Welke voorwaarden dit zijn is op moment van schrijven nog niet bekend. We moeten daarbij o.a. denken aan beperkte groepsgroottes, verschillen per leeftijdscategorie (bv. eerst versoepelingen voor jeugd) en het houden van 1,5e meter afstand tijdens de sportbeoefening.

Advies: Ga alvast het gesprek aan!
De ervaring van vorig jaar is dat de situatie voor bowlingverenigingen soms best complex is, omdat het ene bowlingcentrum geregistreerd staat als ‘binnensportlocatie' en de andere als ‘horeca'. Deze registratie gebeurt op basis van een SBI-code bij de Kamer van Koophandel. Afhankelijk van de code beslissen sommige gemeenten en/of veiligheidsregio's dat het ene bowlingcentrum wel open mag vanaf x-moment en het andere bowlingcentrum niet.

Het advies aan alle verenigingen is om al in een vroegtijdig stadium, in overleg met de bowlingondernemer, te achterhalen hoe de autoriteiten lokaal het bowlingcentrum inschalen. Vervolgens is het goed om het gesprek aan te gaan, met zowel de ondernemer als de autoriteiten, wat er voor de vereniging mogelijk is op het moment dat binnensportaccommodaties wel open mogen, maar de horeca nog niet. Want dat lijkt dus per 11 mei de volgende stap.

Zodra er meer bekend is over de vervolgstappen, dan wel via een nieuwe persconferentie of vanuit NOC*NSF, delen wij die informatie op onze coronapagina.

Voor vragen over bovenstaande zaken en/of andere coronagerelateerde zaken, neem contact met ons op via info@nbfbowlen.nl.

Afbeelding: Een overzicht van het huidige openingsplan. Kllik voor vergroting.

Misschien ook interessant...