Sportwereld doet nieuwe oproep aan het kabinet

donderdag 29 april 2021

Donderdag 29 april heeft de NBF samen met NOC*NSF en alle collega sportbonden een nieuwe oproep gedaan om meer (binnen)sport mogelijk te maken.

Donderdag 29 april heeft de NBF samen met NOC*NSF en alle collega sportbonden een nieuwe oproep gedaan om meer (binnen)sport mogelijk te maken. We realiseren ons terdege dat de besmettingscijfers nog hoog zijn, maar sport is juist de oplossing voor de extra gezondheidsproblemen die ontstaan.

“Een gezonde en actieve leefstijl is een groot wapen in de strijd tegen corona. We vallen in herhaling, maar het kwartje lijkt maar niet te vallen bij het kabinet en de veiligheidsregio's. Sport en bewegen wordt door hen niet als oplossing gezien maar als probleem. Terwijl bijna elke patiënt die aan corona lijdt een verminderde weerstand heeft”, aldus Algemeen Directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen.

In het persbericht van NOC*NSF lees je de cijfers die er niet om liegen.

Middels deze animatie vraagt de NBF op haar social media kanalen aandacht voor de oproep.

Misschien ook interessant...

Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

Eerder hebben we gecommuniceerd uiterlijk 1 december een besluit te nemen over doorgang van de Nationale Trio Leagues. Besloten is om dit seizoen niet door te laten gaan en de huidige indeling door te schuiven naar september 2021 voor het nieuwe seizoen 2021-2022.

De mondkapjesplicht tijdens het bowlen

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. In dit artikel lichten we toe welke gevolgen het heeft voor het beoefenen van de bowlingsport.

Update coronavirus: Opheldering over huidige richtlijnen

Het is halverwege december en nooit hadden wij gedacht vandaag de dag nog updates te schrijven over het coronavirus. Toch is het de hoogste tijd om weer eens wat zaken op een rijtje te zetten!Het is halverwege december en nooit hadden wij gedacht vandaag de dag nog updates te schrijven over het coronavirus. Toch is het de hoogste tijd om weer eens wat zaken op een rijtje te zetten!

Update coronavirus: Maatregelen aangescherpt, bowlen niet toegestaan t/m 14 januari 2022

Per 19 december is Nederland opnieuw in een zgn. harde lockdown, wat betekent dat bowlen niet is toegestaan. Deze maatregelen zijn van kracht t/m 14 januari 2022. Dat betekent dat de laatste ballen van 2021 gegooid zijn.