Hoe geven jullie invulling aan deze corona-stop?

woensdag 18 november 2020

Op de meeste plaatsen kan nog beperkt gebowld worden, maar over het algemeen liggen onze reguliere verenigingsactiviteiten stil. Hoe geeft jouw vereniging invulling aan deze verplichte stop?

Op de meeste plaatsen kan nog beperkt gebowld worden, maar over het algemeen liggen onze reguliere verenigingsactiviteiten stil. Hoe geeft jouw vereniging invulling aan deze verplichte stop?

Omdenken
We leven in tijden van crisis, waardoor iedereen op de één of andere manier geraakt wordt. De één nog harder dan de ander. Het is dan waardevol om te zoeken naar lichtpuntjes, iets positief. Iets wat voor de één makkelijker is dan voor de ander, begrijpelijk.

Tijdens de eerste lockdown werd er veel geklust. Er was eindelijk tijd, of beter gezegd: er werd eindelijk tijd genomen voor die vervelende klusjes in huis en tuin die al zo lang lagen te wachten. Veel mensen gingen aan de wandel, en skeelers, puzzels en lego waren niet aan te slepen. Ook in de tweede lockdown zien we dit gebeuren. Men volgt een online cursus Spaans, blijkt opeens enorm veel talent te hebben voor breien of gaat nu echt iets doen aan die opgebouwde coronakilo's. We proberen van de nood een deugd te maken.

Voor een vereniging is dat natuurlijk niet anders. Nee, de huisleague gaat veelal niet door. Het ontbreekt dus aan het wekelijkse sociale contact, het wekelijkse biertje met je teamgenoten en die wekelijkse sportieve uitdaging. Een groot gemis. Maar wat kan er wel?

Een vereniging is vaak meer dan een plek waar je even een uurtje gaat sporten. Je ontmoet er je vrienden en nieuwe mensen, je vergeet even de sores op je werk en/of je kan er je creatieve ei kwijt in één van de vrijwilligerstaken.

Blijf verenigen
Wij zijn benieuwd hoe jullie invulling geven aan deze periode zonder leagues, toernooien en kampioenschappen! Het is goed om als vereniging actief te blijven en dat kan natuurlijk op vele manieren. Elkaar online ontmoeten, voor een leuke quiz of gewoon een simpele online borrel. Zeker goed voor hen voor wie het niet vanzelfsprekend is om in een week regelmatig contact met anderen te hebben.

Deze periode biedt ook een kans om als vereniging eens vorm te geven aan dat ene plan dat al zo lang op de plank ligt. Het uitwerken van die gave ledenwerfactie, het opzetten van dat jaarlijkse toernooi, het opstellen van plannen voor de toekomst, het werven van nieuwe vrijwilligers, het uitschrijven van alternatieve spelvormen tijdens de leagues etc.

Tot slot is er natuurlijk nog het bowlingcentrum dat is zwaar weer zit. Is er al eens bij het centrum geïnformeerd hoe zij geholpen kunnen worden? Kan er geld bespaard worden door samen met leden die reparatieklus op te pakken of kan de vereniging ondersteunen in de bezorging van maaltijden in de buurt? Zo heb je zelf iets om handen in deze, toch ook wel saaie, tijd en daarmee help je een ander.

Wij zijn benieuwd of jullie als vereniging nog steeds aan het verenigen zijn. Zo ja, laat ons dan weten hoe door een mailtje te sturen. Wie weet inspireren jullie er andere verenigingen mee.

Tijdens de eerste lockdown deelden we al het voorbeeld van de Eindhovense BV, die digitaal verder ging met de league voor de jeugdafdeling. Klik hier om dat artikel terug te lezen.

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Opheldering over huidige richtlijnen

Het is halverwege december en nooit hadden wij gedacht vandaag de dag nog updates te schrijven over het coronavirus. Toch is het de hoogste tijd om weer eens wat zaken op een rijtje te zetten!Het is halverwege december en nooit hadden wij gedacht vandaag de dag nog updates te schrijven over het coronavirus. Toch is het de hoogste tijd om weer eens wat zaken op een rijtje te zetten!

Update coronavirus: We mogen weer!

We hielden er sterk rekening mee dat tijdens de persconferentie van Premier Rutte bekend zou worden gemaakt dat er weer binnen gesport mag worden, zonder te veel beperking. Het werd nog mooier: Er zijn vrijwel geen beperkingen meer. Willen we het toekomstperspectief positief houden dan vraagt dat echter nog steeds ontzettend veel verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Online bijeenkomst voor begeleiders G-bowlen

Maandag 1 februari organiseert de NBF een netwerkbijeenkomst voor alle begeleiders die in Nederland betrokken zijn bij het bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst is bedoelt met elkaar de actualiteit rondom het coronavirus te bespreken en de gevolgen daarvan voor de specifieke doelgroep.

Dinsdag 19 januari: Het eerste online verenigingsoverleg van 2021

Maandag 11 januari hebben alle aangesloten verenigingen een uitnodiging ontvangen voor het volgende online verenigingsoverleg, op dinsdag 19 januari om 19.30 uur. Tijdens dit overleg gaan de besturen van verenigingen en de NBF o.a. met elkaar in gesprek over de actualiteiten rondom het coronavirus.