De mondkapjesplicht tijdens het bowlen

dinsdag 1 december 2020

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. In dit artikel lichten we toe welke gevolgen het heeft voor het beoefenen van de bowlingsport.

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. In dit artikel lichten we toe welke gevolgen het heeft voor het beoefenen van de bowlingsport.

Als bron voor dit artikel gebruiken we de website van NOC*NSF, waar veelgestelde vragen worden behandeld. Wij hebben de belangrijkste voor dit moment geselecteerd. Kijk voor alle vragen op https://nocnsf.nl

Wat wordt verstaan onder een binnensportaccommodatie?
Een binnensportaccommodatie is een overdekte sportruimte zoals een zwembad, sportschool of sportzaal. Een binnensportaccommodatie is ook een publieke binnenruimte.

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het sporten in een binnensportaccommodatie?
Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Daarvoor en daarna is het dragen van een mondkapje in de accommodatie wel verplicht.

Moeten de spelers op een wisselbank een mondkapje dragen?
Nee, het plaatsnemen op de wisselbank is een onderdeel van de sportbeoefening. Het dragen van een mondkapje is dan niet verplicht.

Als we dat vertalen naar de bowlingsport, dan betekent dit dat het dragen van een mondkapje in de spelersruimte niet verplicht is, omdat je dan deel neemt aan de sportbeoefening!

Houd rekening met lokale verschillen!
Al vanaf het begin dat de coronacrisis invloed heeft op onze sportbeoefening, is duidelijk dat er lokaal veel verschil kan optreden over wat wel of wat niet is toegestaan in een bowlingcentrum. Wat er vanuit de veiligheidsregio wordt voorgeschreven is leidend. Ook nu geldt: Ga in gesprek met de bowlingondernemer en houd rekening met de maatregelen die in het centrum van kracht zijn.

Blijf actief!
We vinden het belangrijk dat onze aangesloten leden actief blijven. Omdat het goed is om in beweging te blijven en omdat sport voor een beetje afleiding zorgt in deze crisistijd. Niet in de laatste plaats help je er de lokale ondernemer mee, die een zware tijd doormaakt. Door nog wekelijks een baan te huren en wat games te gooien, steun je het centrum wel degelijk!

Het spelen van huisleagues is hierbij toegestaan, zo lang er voldaan kan worden aan alle maatregelen. Er mogen dus max. 30 personen binnen zijn, ten alle tijden moet de 1,5e meter afstand gewaarborgd blijven en de groepsgrootte mag maximaal 4 personen zijn, waarbij verschillende groepen niet met elkaar mogen mengen.

Het spelen van competitie is landelijk niet toegestaan, omdat dit veel reisbewegingen met zich meebrengt. Omdat het bij een huisleague gaat om een interne verenigingsactiviteit, is dit wel toegestaan.

Kijk voor meer informatie op http://nbfbowlen.nl/corona. Neem bij vragen contact met ons op via info@nbfbowlen.nl.

Misschien ook interessant...

Extra overleg gepland voor Nationale Trio Leagues

In het weekend van 17 & 18 oktober staat de eerste speelronde van de Nationale Trio Leagues (NTL) op het programma. De NBF communiceert deze week de plannen om de competitie op een verantwoorde manier van start te laten gaan.

Back to Bowling Countdown week 5: Nederlandse Loterij challenge

Tijdens de Back to Bowling Countdown tellen we af tot het moment dat we weer voluit kunnen bowlen! Dat moment komt steeds meer in zicht. In week 5 een challenge voor alle leden van 18 jaar of ouder, waarmee je een lot uit de loterij kunt winnen en kans maakt op de de jackpot van € 7.500.000,-

Update coronavirus: geen bowlingactiviteiten mogelijk tot 20 mei

Dinsdagavond 21 april is door de overheid bekend gemaakt dat de huidige maatregelen die betrekking hebben tot het mogelijk beoefenen van de bowlingsport, zijn verlengd tot 20 mei 2020.

Deel 2 van terugblik online verenigingsoverleg 19 januari 2021

Hoe langer de beperkingen op onze sportbeoefening duren, hoe groter de uitdaging wordt om als vereniging het contact met de leden te behouden. Precies dat stond als gespreksonderwerp op de agenda tijdens het online verenigingsoverleg van dinsdag 19 januari.