Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

vrijdag 25 juni 2021

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

Onvoldoende animo
Waar seizoen 2019-2020 al veel minder kampioenen gekroond konden worden als gevolg van de coronacrisis was dit in seizoen 2020-2021 nog veel beperkter. Net als vorig seizoen hebben we daarom besloten om de DDK nog een seizoen te verplaatsen. Wanneer we de DDK organiseren, moet dit een strijd opleveren tussen vele kampioenen van het afgelopen seizoen en niet een handjevol zoals nu het geval zou zijn. Uiteindelijk heeft een inventarisatie bij de verenigingen de doorslag gegeven voor dit besluit. Er bestond deze zomer nog de kans om Verenigingskampioenschappen te organiseren, maar het animo hiervoor bleek te laag. Van 4 verenigingen begrepen wij dat de animo er was / is. Die VK kunnen nog altijd georganiseerd worden natuurlijk, echter worden de kampioenen dan pas uitgenodigd voor de DDK in 2022.

Geen alternatief in september
Er is nagedacht over een alternatief evenement tijdens het weekend van 4 en 5 september, maar is mede vanwege de EK Jeugd die een week later georganiseerd worden door de NBF, besloten om dit weekend op de NBF wedstrijdkalender vrij te geven. Wellicht biedt het jullie vereniging de kans om dat weekend een ‘welkom terug' toernooi te organiseren, om alle leden weer te ontmoeten en samen het nieuwe seizoen te openen, waarin we hopen dat het coronavirus geen roet meer in het eten gooit. Zo'n evenement kan direct worden ingezet om leden die n.a.v. het coronavirus nog twijfelen over het verlengen van het lidmaatschap bij de vereniging te enthousiasmeren. Aan- en afmeldingen hoeven tenslotte pas uiterlijk 1 oktober 2021 verwerkt te zijn.

Het is teleurstellend dat we opnieuw een evenement op de kalender moeten verplaatsen, wij hopen dat dit voorlopig de laatste keer is geweest.

Foto: Fabiana Walmsley - Peters & Phil Hulst, de kampioenen van 2019 blijven nog een jaar titelverdedigers.

Misschien ook interessant...

Maandag 31 mei nieuw online verenigingsoverleg

Maandag 31 mei is het weer tijd voor een nieuw online verenigingsoverleg. Tijdens dit overleg wordt o.a. de actualiteit rondom Covid-19 besproken en gaan verenigingsbestuurders met elkaar en de NBF in gesprek over diverse onderwerpen.

Update coronavirus: Nieuwe maatregelen van kracht voor de komende drie weken

We moeten met elkaar weer een tandje terugschakelen in onze activiteiten, om zo een hogere piek in het aantal coronapatiënten te voorkomen. We zijn op zoek naar de exacte gevolgen voor onze sportieve activiteiten. In deze update proberen we zoveel mogelijk antwoorden te verzamelen.

Update coronavirus: De lobby gaat onverminderd door!

De persconferentie van onze minister-president Mark Rutte op 19 mei heeft niet direct duidelijkheid opgeleverd wanneer er in heel Nederland weer gebowld kan worden. Onze lobby om alle bowlingcentra per 1 juni te openen en daarbij de bowlingsport toe te staan, gaat daarom onverminderd door.

Planning Nationale Trio Leagues, NBF kampioenschappen en evenementen

We kijken vooruit naar het moment dat er weer meer mag op de bowlingbaan en we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Graag delen we met jullie onze piketpaaltjes wanneer we moeten beslissen over de doorgang van diverse activiteiten.