Vrijwilligers, bedankt!

dinsdag 7 december 2021

Vandaag, dinsdag 7 december 2021, is het Nationale Vrijwilligersdag. Een mooie gelegenheid om alle vrijwilligers die zich inzetten voor onze sport nog eens hartelijk te bedanken!

Vandaag, dinsdag 7 december 2021, is het Nationale Vrijwilligersdag. Een mooie gelegenheid om alle vrijwilligers die zich inzetten voor onze sport nog eens hartelijk te bedanken!

Vrijwilligers, bedankt!
Sport in Nederland leunt bijna volledig op vrijwilligers. Dit geldt ook voor de NBF als werkorganisatie. Bestuursleden, docenten, bondscoaches, trainers, commissieleden, wedstrijdleiders, fotografen, live streamers, organisatoren, ga zo maar door. Het bondsbureau wordt door vele vrijwilligers ondersteunt in het organiseren van de sport en daar zijn we dankbaar voor!

Wat doe jij voor de sport?
Vandaag is ook een geschikte dag om aandacht te vragen voor het vrijwilligerswerk. Want als jij je door bovenstaande niet aangesproken voelt, dan is het misschien een mooi voornemen om daar in 2022 verandering in te brengen. Zoals geschreven: Zonder vrijwilligers, geen bowlingsport. Geen huisleagues, geen gezellige toernooien, geen trainers, geen wedstrijdleiders, geen feesten binnen de vereniging, geen kampioenschappen, geen ledenwerving, geen communicatie, geen promotie.

Bowlingverenigingen kunnen gelukkig rekenen op veel verenigingen, maar te vaak heeft de vereniging een te kort of liggen de vrijwilligerstaken als te lang bij dezelfde mensen. Jij kan daar in 2022 verandering in brengen door bij je vereniging aan te geven dat jij ook graag een bijdrage levert. Het bestuur van jouw vereniging kan jouw hulp vast goed gebruiken, of dat nu één keer per seizoen is of om maandelijks of zelfs wekelijkse basis. Alle beetjes helpen, samen zorgen alle vrijwilligers voor licht werk en een mooie toekomst voor de sport.

Kan het bestuur je niet goed vertellen waar ze hulp bij kunnen gebruiken? Dan is dat wellicht een mooie eerste klus: Het in kaart brengen van alle vrijwilligerstaken binnen de vereniging, welke verantwoordelijkheden de taken met zich meebrengen en hoeveel tijd er ingestoken moet worden. Van daaruit kunnen jullie mogelijk meer leden enthousiast maken om mee te helpen. Dat is toch uiteindelijk waar het verenigingsleven om draait: Er samen iets moois van maken!

We wensen iedereen een fijne vrijwilligersdag toe en hopelijk voelen in 2022 nóg meer mensen zich hiertoe aangesproken.

Misschien ook interessant...

Online meeting met bestuursleden vooral in het teken van vooruit kijken!

Dinsdag 27 oktober organiseerden we een nieuwe online meeting met de voorzitters van aangesloten verenigingen. Een initiatief dat ontstaan is tijdens de coronacrisis waarbij fysieke ontmoeting niet mogelijk is. Een initiatief ook dat voorlopig nog op de agenda blijft staan.

Op naar seizoen 2020-2021

Er ontstaan langzaam stipjes op de horizon waar we weer gevulde bowlingbanen zien. Lees voor de volledige stand van zaken de laatste update. We kijken vooruit naar seizoen 2020-2021. Klik op Lees meer hoe we dat doen.

Update coronavirus: Vanaf 19 mei mogelijk weer binnensport toegestaan

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Stand van zaken NTL 2021-2022

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken.