Vijf cursisten volgen opleiding Basisbegeleider

maandag 14 oktober 2019

Zaterdag 12 oktober ontvingen onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen vijf cursisten voor de opleiding tot Basisbegeleider. Daarmee hebben de deelnemers een eerste stap gezet richting een mooie trainersloopbaan.

Zaterdag 12 oktober ontvingen onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen vijf cursisten voor de opleiding tot Basisbegeleider. Daarmee hebben de deelnemers een eerste stap gezet richting een mooie trainersloopbaan.

Het is onmogelijk om in één dag onze cursisten alle aspecten van het trainersvak te leren. Wel hebben de cursisten een eerste inzicht gekregen in onze opleiding tot trainer, door middel van het doen van de oefeningen die in de opleiding aan bod komen. Dit zorgt bij de nieuwe Basisbegeleiders voor extra bagage waarmee zij een trainer kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld bij hele grote groepen.

We hopen natuurlijk dat het enthousiasme voor het trainersvak nog meer is aangewakkerd en dat alle deelnemers in de toekomst de Level I trainersopleiding gaan volgen, waar ze de achtergronden en methodieken leren die bij de oefeningen horen om zo het juiste leereffect bij de bowlers teweeg te brengen.

Op de foto zie je onze docenten Haak en Van Spronsen, met in het midden van links naar rechts cursisten Lydean Koops, Birgit Koops, Paul Alma, Arjan Spijkerman en Bart Reitsma.


Misschien ook interessant...

Reactie NBF op het nieuwsitem van Editie.NL over de heropening van bowlingcentra

De NBF zet zich samen met de NVB in voor een snelle heropening van bowlingbanen. Daarbij is de discussie of bowlen een een sport is ja of nee, zoals vandaag verschenen is een artikel van Editie.nl voor ons nu niet relevant. Lees onze reactie op het artikel hier.

Paling en Stinissen klaar voor deelname aan QubicaAMF World Cup 2020

Vrijdag 15 november stappen Lindsey Paling, Michell Stinissen, coach Ron van den Bogaard en de ouders van Lindsey in het vliegtuig voor een vlucht naar Palembang, Indonesië. Daar wordt zondag 17 november de 55e editie van de QubicaAMF World Cup geopend, die maandag 18 november van start gaat.

MMEB-league in Flevoland & Noord-Holland breidt uit naar 5 verenigingen en 12 teams.

Waar de Nationale Trio Leagues afgelopen weekend van start gegaan zijn, start voor de bowlers met een verstandelijke beperking in Flevoland & Noord-Holland het nieuwe leagueseizoen zaterdag 5 oktober. Mét een nieuwe vereniging.

NBF D-Bowlen: Verbetering Nederlands Record

Afgelopen zaterdag werd de 2e speeldag Dovencompetitie in Scheveningen gehouden.
Daarbij werd het Nederlandse record voor 1 game bij trio mannen door ADSV BC Amstelstad verbroken.