Update coronavirus: Verder aangescherpte maatregelen tot en met 18 november

donderdag 5 november 2020

Sinds woensdagavond 4 november zijn nieuwe, aangescherpte maatregelen van kracht om het coronavirus een halt toe te roepen. Bowlen blijft mogelijk, zij het in zeer beperkte mate.

Sinds woensdagavond 4 november zijn nieuwe, aangescherpte maatregelen van kracht om het coronavirus een halt toe te roepen. Bowlen blijft mogelijk, zij het in zeer beperkte mate.

Van 4 naar 2, met altijd 1,5e meter afstand
Tijdens een persconferentie van Premier Rutte en Minister De Jonge werden dinsdag 3 november nieuwe maatregelen aangekondigd, voor in ieder geval een periode van twee weken, tot en met 18 november. De voor ons belangrijkste aanpassing is als volgt omschreven op de website van NOC*NSF:

Voor binnensporten geldt voor 18+ een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen.
Kinderen en jeugd die vallen onder juniorencompetities zijn uitgezonderd van groepjes van twee en maximaal dertig personen. ?Wanneer er binnen in dezelfde ruimte sporters vanaf 18 jaar samen met jeugd en kinderen sporten dan gelden wel de aantallen van maximaal dertig personen en voor sporters vanaf 18 jaar de anderhalve meter en groepjes van twee personen.

Het was al praktisch onmogelijk in de meeste bowlingcentra om in een groepje van 4 toch 1,5e meter afstand te houden, nu is de toegestane groepsgrootte dus terug gebracht naar 2 personen. Deze personen moeten ook in de spelersruimte 1,5e meter afstand houden, tenzij ze tot hetzelfde huishouden behoren.

Indien mogelijk op een verantwoorde manier: ga trainen!
De meeste verenigingsactiviteiten lagen al stil en daar brengen deze nieuwe maatregelen waarschijnlijk niet veel verandering in. Wel zien we dat diverse bowlingcentra nog open mogen blijven en dat er dus nog steeds individueel gebowld kan worden. Omdat het belangrijk is, juist nu, om in beweging te blijven, willen we je vooral stimuleren om te gaan trainen, niet in de laatste plaats omdat het bowlingcentrum jouw aanwezigheid goed kan gebruiken! Belangrijk hierbij is je te beperken tot het bowlingcentrum bij jou in de buurt, om zo de reisverplaatsingen tot een minimum te beperken.

Is het bowlingcentrum bij jou in de buurt dicht? Reis dan niet het hele land door om toch te kunnen bowlen, maar neem je verantwoordelijkheid. Het is ontzettend balen, maar we doen dat voor de goede zaak.

Vind je bowlen in je eentje saai? Blader dan eens door dit document, misschien vind je er een mooie uitdaging tussen staan om mee aan de slag te gaan. Zo maak je trainen uitdagend en blijf je lekker in beweging.

Heb je vragen over bovenstaande of andere zaken, neem contact met ons op via info@nbfbowlen.nl.

Misschien ook interessant...

Gaaf initiatief: de Eindhovense BV maakt jeugdleague online af

Om de jeugd van de vereniging ook in deze bizarre tijden betrokken te houden, organiseert de Eindhovense BV een online league, waarmee het seizoen afgemaakt wordt. "Omdat het er naar uitziet dat er langere tijd niet gebowld kan worden, willen we onze jeugd spelers toch betrokken houden bij de vereniging, het onderling contact tussen de leden te houden en om ze in deze tijd iets leuks te bieden."

Update coronavirus: Bizarre tijden voor bowlingondernemers

Het zijn bizarre tijden voor bowlingondernemers en daarmee ook voor de Nederlandse Bowling Federatie en alle aangesloten leden. De afgelopen 3 dagen is er een storm van tegenstrijdige berichten op ons afgekomen, waaruit op moment van schrijven nog altijd geen duidelijkheid gecreëerd kan worden.

Dit seizoen online inschrijven voor de NTL

Sinds kort kun je jouw team online inschrijven voor het nieuwe NTL seizoen. Uiteraard begrijpen we dat je nu nog niet alle informatie compleet hebt. Daarom kun je voor jouw team alvast een plekje reserveren via de voorinschrijving en vervolgens alle benodigde informatie op een later moment aanleveren.

Update coronavirus: Huidige lockdown verlengd t/m 9 februari

Dinsdag 12 januari is de huidige lockdown i.v.m. het coronavirus verlengd t/m 9 februari. Dat betekent o.a. dat tot die tijd bowlingcentra gesloten moeten blijven en wij dus niet de baan op kunnen.