Update coronavirus: Vanaf 19 mei mogelijk weer binnensport toegestaan

woensdag 12 mei 2021

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Een eerste stap in de goede richting
"De mogelijke versoepelingen zijn goed nieuws! Als daar over gesproken wordt, dan gaat het dus de goede kant op met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. En dat biedt weer mogelijkheden voor onze sport", aldus Jan Jaap van der Sar, NBF bureaumanager.

Het kabinet plaatste 11 mei nog één voorbehoud voor mogelijke versoepelingen per 19 mei: de cijfers rond het coronavirus moeten zich in de goede richting blijven ontwikkelen de komende dagen. Als dat gebeurt, dan kan er weer gebowld worden. Personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand. Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen geen wedstrijden worden gehouden en publiek is niet welkom.

Er kan dus weer getraind worden, voor jeugd t/m 17 jaar in groepen en voor volwassenen met max. 2 spelers per baan. Zo kan er na een periode van ruim 5 maanden weer voorzichtig gebowld worden om het gevoel terug te krijgen!

Zoals we weten van vorig jaar zijn we daarbij nog altijd afhankelijk van de bowlingcentra en de maatregelen die lokaal worden opgelegd. Wil het bowlingcentrum open voor 30 personen en mág het bowlingcentrum open van de gemeente i.v.m. de horecavoorziening in het pand? Dat zijn de twee vragen waar lokaal antwoord op gezocht moet worden en waarbij wij graag ondersteunen.

Heb je er vragen over, stuur ons dan een mail op info@nbfbowlen.nl en we denken graag mee met de lokale uitdagingen. Ook als je weet wat er in jullie centrum mogelijk is horen we dat graag.

Voor de bestuursleden van de verenigingen: Maandag 31 mei staat overigens een nieuw online verenigingsoverleg op de planning, waarbij de actualiteit rondom de versoepelingen ook besproken wordt.

Misschien ook interessant...

Team NL Bowling U18 begint aan nieuwe 'Road to Tilburg'

De Nationale jeugdselectie komt zaterdag 15 augustus voor het eerst weer bij elkaar sinds het bowlen werd lam gelegd door het coronavirus. In Tilburg wordt opnieuw gestart met de voorbereiding op de EK Jeugd in eigen land, later dit seizoen in Dolfijn - The Plays To Be -.

Nederlandse selectie voor EK jeugd in eigen land bekend

Zondag 12 september beginnen in Tilburg de Europese jeugdkampioenschappen en deze week is bekend geworden welke 8 jeugdspelers Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen.

Team NL Bowling reünie tijdens EYC-finaledag

Met Team NL Bowling staan we aan de vooravond van enkele spannende, maar vooral mooie maanden. In april speelt onze U18 de EK in eigen land en in de zomer spelen onze dames- en herenteams de EK met als doel zich te plaatsen voor de WK in 2021. Het is heel verleidelijk om altijd vooruit te kijken, zeker met de ambities die we hebben.

Update nieuwe wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)

Op 10 november 2020 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel bestuur en toezicht Rechtspersonen (WBTR) aangenomen. De wet zal op 1 juli 2021 in werking treden. Dit heeft ook gevolgen voor verenigingen en stichtingen.