Update coronavirus: Positieve versoepelingen aangekondigd

maandag 31 mei 2021

Tijdens een nieuwe persconferentie in het kader van het coronavirus zijn vrijdag 28 mei nieuwe versoepelingen aangekondigd die goed uitpakken voor de bowlingsport. Als de ontwikkelingen gunstig blijven, is per 5 juni het spelen van onderlinge wedstrijden weer toegestaan.

Tijdens een nieuwe persconferentie in het kader van het coronavirus zijn vrijdag 28 mei nieuwe versoepelingen aangekondigd die goed uitpakken voor de bowlingsport. Als de ontwikkelingen gunstig blijven, is per 5 juni het spelen van onderlinge wedstrijden weer toegestaan.

Op naar stap 3
De stappen in het Openingsplan van de Rijksoverheid volgen elkaar nu snel op, de volgende stap moet op zaterdag 5 juni al gezet worden. En dat betekent goed nieuws voor de bowlingsport. Niet alleen kunnen dan alle bowlingcentra in Nederland open, iets wat nu nog niet overal het geval is, er zijn ook minder beperkingen met betrekking tot het aantal mensen dat tegelijkertijd wedstrijden onderlinge mogen spelen.

De versoepelingen op een rij: (bron: www.nocnsf.nl)

  • Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is.
  • Ook zijn wedstrijden weer toegestaan, binnen en buiten. De jeugd tot en met 17 jaar mag per 5 juni weer in competitieverband uitkomen, vanaf 18 jaar mogen er alleen onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen club worden gespeeld. In beide gevallen is nog geen publiek toegestaan.
  • Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.
“We gaan van ‘gesloten tenzij' naar ‘open tenzij, dat is goed nieuws”, reageert Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. “Uiteraard zijn we heel blij dat de harde lockdown volgende week zaterdag wordt opgeheven. Dat betekent dat iedereen weer volop kan sporten. Binnen en buiten. Ook in grotere groepen zonder dat zij zich hoeven te houden aan de anderhalve meter maatregel.

Nog even geduld!
Voor de verenigingen waarvan de centra momenteel nog gesloten zijn, betekent dit dat zij nog even geduld moeten hebben tot a.s. zaterdag. Dat geldt overigens ook voor verenigingen die al van plan zijn om leagues te organiseren / hervatten. Tot 5 juni is het nog niet toegestaan om wedstrijden te spelen, in welke vorm dan ook. Vanaf 5 juni geldt dat wedstrijden wel zijn toegestaan, maar enkel voor en tussen leden van de eigen vereniging.

Kijk voor meer informatie op onze coronapagina. Voor vragen en/of opmerkingen over bovenstaande of andere zaken mail je naar info@nbfbowlen.nl.

Misschien ook interessant...