Update coronavirus: Positieve versoepelingen aangekondigd

maandag 31 mei 2021

Tijdens een nieuwe persconferentie in het kader van het coronavirus zijn vrijdag 28 mei nieuwe versoepelingen aangekondigd die goed uitpakken voor de bowlingsport. Als de ontwikkelingen gunstig blijven, is per 5 juni het spelen van onderlinge wedstrijden weer toegestaan.

Tijdens een nieuwe persconferentie in het kader van het coronavirus zijn vrijdag 28 mei nieuwe versoepelingen aangekondigd die goed uitpakken voor de bowlingsport. Als de ontwikkelingen gunstig blijven, is per 5 juni het spelen van onderlinge wedstrijden weer toegestaan.

Op naar stap 3
De stappen in het Openingsplan van de Rijksoverheid volgen elkaar nu snel op, de volgende stap moet op zaterdag 5 juni al gezet worden. En dat betekent goed nieuws voor de bowlingsport. Niet alleen kunnen dan alle bowlingcentra in Nederland open, iets wat nu nog niet overal het geval is, er zijn ook minder beperkingen met betrekking tot het aantal mensen dat tegelijkertijd wedstrijden onderlinge mogen spelen.

De versoepelingen op een rij: (bron: www.nocnsf.nl)

  • Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is.
  • Ook zijn wedstrijden weer toegestaan, binnen en buiten. De jeugd tot en met 17 jaar mag per 5 juni weer in competitieverband uitkomen, vanaf 18 jaar mogen er alleen onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen club worden gespeeld. In beide gevallen is nog geen publiek toegestaan.
  • Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.
“We gaan van ‘gesloten tenzij' naar ‘open tenzij, dat is goed nieuws”, reageert Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. “Uiteraard zijn we heel blij dat de harde lockdown volgende week zaterdag wordt opgeheven. Dat betekent dat iedereen weer volop kan sporten. Binnen en buiten. Ook in grotere groepen zonder dat zij zich hoeven te houden aan de anderhalve meter maatregel.

Nog even geduld!
Voor de verenigingen waarvan de centra momenteel nog gesloten zijn, betekent dit dat zij nog even geduld moeten hebben tot a.s. zaterdag. Dat geldt overigens ook voor verenigingen die al van plan zijn om leagues te organiseren / hervatten. Tot 5 juni is het nog niet toegestaan om wedstrijden te spelen, in welke vorm dan ook. Vanaf 5 juni geldt dat wedstrijden wel zijn toegestaan, maar enkel voor en tussen leden van de eigen vereniging.

Kijk voor meer informatie op onze coronapagina. Voor vragen en/of opmerkingen over bovenstaande of andere zaken mail je naar info@nbfbowlen.nl.

Misschien ook interessant...

Trainersopleiding gestart, cursisten basisbegeleider geslaagd.

Zaterdag 30 oktober is de cursus basis begeleider en onze Level 1 trainersopleiding van start gegaan. Na afloop ontvingen 4 leden een certificaat voor het afronden van de cursus tot basis begeleider.

G-league voor het eerst in Haarlem

De league voor leden met een verstandelijke beperking in Noord-Holland en Flevoland bezocht in het derde seizoen voor het eerst Haarlem voor een extra speeldag.

Update coronavirus: In afwachting van nieuwe maatregelen

Het gaat helaas niet de goede kant op met de ontwikkeling rondom het coronavirus. Vanavond worden dan ook nieuwe maatregelen aangekondigd met als doel het aantal coronapatiënten terug te dringen. Maatregelen die we opnieuw zullen naleven, ookal is de verwachting dat het (flinke) impact heeft op de mogelijkheid om te bowlen en voor de situatie van bowlingondernemers.

Planning Nationale Trio Leagues, NBF kampioenschappen en evenementen

We kijken vooruit naar het moment dat er weer meer mag op de bowlingbaan en we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Graag delen we met jullie onze piketpaaltjes wanneer we moeten beslissen over de doorgang van diverse activiteiten.