Update coronavirus: Binnensport per 19 mei toegestaan, ga in gesprek met ondernemer

maandag 17 mei 2021

Maandag 17 mei gaf demissionair minister De Jonge groen licht voor de aangekondigde versoepelingen die horen bij stap 2 van het openingsplan. Dit betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties, weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte. Dit biedt mogelijk perspectief voor bowlers om weer te gaan trainen.

Maandag 17 mei gaf demissionair minister De Jonge groen licht voor de aangekondigde versoepelingen die horen bij stap 2 van het openingsplan. Dit betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties, weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte. Dit biedt mogelijk perspectief voor bowlers om weer te gaan trainen.

Sporten onder voorwaarden
Woensdag 19 mei gaat de nieuwe fase van het openingsplan in, wat o.a. betekent dat binnensport weer is toegestaan. Hierbij zijn nog wel diverse voorwaarden van kracht:

  • Er zijn maximaal 30 personen per ruimte toegestaan.
  • Personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.
  • Er moeten geen wedstrijden worden gespeeld.
  • Publiek is niet welkom.
Ga in gesprek met de ondernemer
Ons advies aan verenigingsbesturen blijft om met bovenstaande informatie in gesprek te gaan met de ondernemer. Je kunt je voorstellen dat het niet voor ieder bowlingcentrum interessant is om onder bovenstaande voorwaarden de deuren weer te openen, er is tenslotte ook nog geen horeca toegestaan en de meeste centra hebben een (financieel) zwaar jaar achter de rug. Daarnaast weten we van vorig jaar dat het ook niet voor ieder bowlingcentrum is toegestaan om open te gaan, ook al is binnensport weer mogelijk.

Er zijn echter ook centra die wel de kans zien om per 19 mei de deuren weer te openen en dat juichen wij natuurlijk van harte toe, veel fanatieke bowlers snakken er naar om weer een balletje te mogen gooien.

Een derde optie horen wij ook uit het land en dat is die van de gulden middenweg: Het centrum gaat na overleg met de vereniging op gezette tijden open, waarbij je nog kan denken aan een gegarandeerd aantal banen dat tijdens die openingstijden gehuurd moet worden. In overleg tussen verenigingen en ondernemer is dat te organiseren en mogelijk interessant voor beide partijen.

De NBF denkt graag mee
Het is voor de NBF niet mogelijk om de situatie in iedere gemeente te kennen, maar natuurlijk denken we graag met verenigingen mee over eventuele oplossingen. Indien er iets mogelijk is, moet dat vooral gevierd worden. Op andere plekken moet worden uitgekeken naar stap 3, die mogelijk vanaf 9 juni ingaat.

In de tussentijd, op maandag 31 mei, organiseert de NBF weer een online verenigingsoverleg, waarbij bestuurders van verenigingen in gesprek kunnen met elkaar en het bestuur van de NBF, om zo ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Vragen stellen over bovenstaande of andere zaken kan altijd per e-mail, via info@nbfbowlen.nl, en/of per telefoon op maandag en donderdag via 0318-559343.

Trainingstips
Wanneer je de baan weer opgaat, zal het in eerste instantie weer even wennen zijn. Aan de bal, aan de beweging, aan de banen... Maar zodra je de smaak weer te pakken hebt, bekijk dan eens onze coronapagina, waar je onder 'uitdagingen' enkele leuke trainingsvormen vindt om zo het bowlen in je eentje of in tweetallen toch nog extra leuk te maken of van een leuk spelelement te voorzien.

Als je de baan weer op mag en gaat: Geniet ervan!

Misschien ook interessant...