Update coronavirus: Alle bowlingbanen gesloten, zonder te bowlen het jaar uit.

dinsdag 15 december 2020

Een strenge lockdown is dinsdag 15 december ingegaan met als gevolg dat alle bowlingbanen moeten sluiten en er dus niet meer gebowld kan worden.

Een strenge lockdown is dinsdag 15 december ingegaan met als gevolg dat alle bowlingbanen moeten sluiten en er dus niet meer gebowld kan worden. Een hele, hele zure appel waar we met elkaar doorheen moeten bijten!

Nieuwe maatregelen
Ruim 8 miljoen mensen bekeken maandagavond de toespraak van Premier Rutte op televisie. Het verhaal is duidelijk: De overheid heeft in de strijd tegen het coronavirus besloten om hard in te grijpen en per direct vergaande maatregelen in te voeren. Met als gevolg dat alle bowlingcentra gesloten zijn en het dus niet mogelijk is om te bowlen.

De maatregelen moeten gelden tot 19 januari 2021, waarbij op 12 januari een update vanuit de overheid gepland staat om ons te informeren over de stand van zaken en het perspectief voor de daaropvolgende periode.

Steun je centrum
De nieuwe maatregelen zijn opnieuw een harde klap voor alle bowlingcentra, er komt geen einde aan de onzekere periode die nu al ruim 9 maanden duurt. Op moment van schrijven is het nog onduidelijk of centra nog wel de gelegenheid mogen bieden om maaltijden af te halen en/of te bezorgen. We raden daarom aan om de website en social media van jouw favoriete centrum in de gaten te houden, mogelijk kun je hen op een bepaalde manier toch nog een beetje steunen de komende weken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook centra waar cadeaubonnen gekocht kunnen worden: een leuk cadeau voor onder de kerstboom!

Blijf actief
Ondanks het gemis van vallende pins, maar vooral de enorme gezelligheid, is het belangrijk om in beweging te blijven! Ga elke dag even lekker naar buiten of werk thuis aan je fitheid. Dit kan ook bowlingspecifiek, toont personal trainer en bowler Tommy van Herk aan. Voor Team NL Bowling schreef Van Herk een programma om fit te blijven, waarbij hij in deze video laat zien hoe je thuis op een laagdrempelige manier bowlingfit kunt blijven. Bekijk zijn kanaal voor meer video's om thuis lekker actief te blijven!

Blijf verenigingen
Een maand geleden schreven we het volgende artikel: Hoe geven jullie invulling aan de corona-stop? (18 november) Hierin hopen we je aan het denken te zetten over wat er wél kan!

Contact met leden van vereniging blijft natuurlijk digitaal mogelijk. Informeer eens bij het bestuur naar leden die misschien in eenzaam leven deze periode en geef hen eens een belletje om jullie bowlingervaringen te delen. Of ga binnen de vereniging met een groepje aan de slag met plannen voor ledenwerving of het opzetten van een nieuwe activiteit.

We moeten er samen het beste van maken! We wensen jullie daarbij allemaal veel sterkte.

Heb je vragen over bovenstaande of andere zaken, stuur dan een mail naar info@nbfbowlen.nl. In verband met de aankomende feestdagen is het NBF bondsbureau gesloten van maandag 21 december 2020 t/m vrijdag 1 januari 2021. In die periode wordt de e-mail beperkt gelezen.

Kijk voor meer informatie ook eens op nbf.bowlen.nl/corona

Misschien ook interessant...