Update coronavirus: Afwachten wat nieuwe maatregelen voor sport betekenen

donderdag 26 maart 2020

Maandag 23 maart zijn door de overheid nieuwe maatregelen gecommuniceerd in verband met het coronavirus. Hierin werd o.a. meegedeeld dat evenementen t/m 31 mei 2020 verboden zijn. Inmiddels is er onduidelijkheid ontstaan over het soort evenementen dat hiermee bedoeld werd.

Maandag 23 maart zijn door de overheid nieuwe maatregelen gecommuniceerd in verband met het coronavirus. Hierin werd o.a. meegedeeld dat evenementen t/m 31 mei 2020 verboden zijn. Inmiddels is er onduidelijkheid ontstaan over het soort evenementen dat hiermee bedoeld werd. Wij hebben dinsdag 24 maart gecommuniceerd over de NBF-evenementen die t/m 31 mei gepland staan, maar met nieuwe informatie vanuit o.a. NOC*NSF moeten we concluderen dat we tot volgende week dinsdag moeten wachten om definitief uitspraak te kunnen doen over de aanstaande evenementen.

In onze update van 24 maart deden we bewust geen uitspraak over de verenigingsactiviteiten, maar we adviseren verenigingen ook te wachten tot nieuwe informatie vanuit de autoriteiten over wat wel en niet is toegestaan naar 6 april 2020 wordt gedeeld.

Gerelateerde artikelen:
- Update coronavirus 24 maart (inmiddels vervallen)
- Update coronavirus 15 maart

Misschien ook interessant...

Tilburg Dolphins behoudt ruime voorsprong NTL Eredivisie

Zondag 1 maart is in het hele land de vijfde speelronde van de Nationale Trio Leagues gespeeld. In de eredivisie zag Tilburg Dolphins de voorsprong iets slinken, maar ze houden 10 punten voorsprong op nummer twee

Wijziging sportreglement ingetrokken

Een week na onze communicatie over enkele wijzigingen in ons sportreglement komen wij terug op deze beslissing. Wij lichten graag toe waarom een eerder genomen besluit per direct wordt ingetrokken.

Nationaal uitstel m.b.t. aanpassingen bowlingballen

Door de Corona crisis zijn mogelijk veel bowlers niet in de gelegenheid geweest hun bowlingballen aan te passen aan de nieuwe reglementen die internationaal op 1 augustus 2020 ingaan. Het NBF bestuur heeft daarom besloten deze regel, alleen voor nationale competities en toernooien, uit te stellen tot 31 december 2020.

International February: it's on!

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.