Trainers bijgeschoold met nieuwe inzichten

maandag 16 maart 2020

Zaterdag 7 maart heeft in Olround Bowling in Veenendaal een bijscholingdag plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van het opfrissen van bestaande lesstof en het aanbieden van vernieuwde lesstof.

Zaterdag 7 maart heeft in Olround Bowling in Veenendaal een bijscholingdag plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van het opfrissen van bestaande lesstof en het aanbieden van vernieuwde lesstof.

Op de banen zijn de docenten Wendy haak en Bert Breems, die in opleiding is voor NBF-docent, aan de slag gegaan met het herhalen van de belangrijkste aandachtspunten van de level 1 oefeningen. Ook werden er nieuwe oefeningen aangereikt.

Omdat de basis van het two-handed bowlen van level 2 naar level 1 is gegaan heeft docent Ben van Spronsen in de zaal eerst een uur alle ins en outs van deze gecompliceerde bowlingbeweging doorgenomen, waarna de cursisten de baan op gingen om daar aan de slag te gaan met de two-handed basis oefeningen. In level 2 wordt het two-handed bowlen verder uitgediept (voorheen level 3 stof).

Aan het einde van de middag konden de aanwezige trainers en de docenten terugkijken op een geslaagde dag. Op 7 juni is de volgende bijscholingsdag voor level 1 en 2 trainers. Ook hier wordt veel stof besproken die afgelopen september in Kuortane (Finland) bij de ETBF I-coach en level 3 opleiding is vergaard door onze docenten.

Voor meer informatie over onze opleidingen tot trainer en/of deze bijscholingen, neem contact op met Ben via opleidingen@bowlen.nl.

Foto v.l.n.r.: Ben van Spronsen, Bert Breems, Marcel Pistorius, Richard Maassen, René van den Bosch, Pascal van Rijthoven, Erik Meegdes, Ruud Jimmink en Wendy Haak (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

Verkiezing Club van het Jaar 2021: Doe mee en laat jullie veerkracht zien

Ben je ook trots op de veerkracht die jouw sport- of cultuurvereniging het afgelopen jaar heeft laten zien? Doe dan mee aan de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021' en geef jouw vereniging de erkenning en waardering die het verdient.

Uitnodiging tot online ontmoeting

Het zijn tijden waarin we elkaar online ontmoeten voor overleg, vergaderingen en discussie. Met het heropenen van de bowlingcentra in het vooruitzicht vinden we dit het moment om onze verenigingen online te ontmoeten.

Aanstaande vrijdag: Samenvatting Weber Cup op RTL 7

Vrijdag 6 november zendt RTL 7 een uitgebreiden samenvatting uit van de Weber Cup 2020, de jaarlijkse strijd tussen Team Europa en Team USA. We vinden het natuurlijk super dat een nationale tv-zender aandacht besteedt aan de absolute top die onze sport te bieden heeft.

Update coronavirus: Maatregelen aangescherpt, bowlen niet toegestaan t/m 14 januari 2022

Per 19 december is Nederland opnieuw in een zgn. harde lockdown, wat betekent dat bowlen niet is toegestaan. Deze maatregelen zijn van kracht t/m 14 januari 2022. Dat betekent dat de laatste ballen van 2021 gegooid zijn.