Team NL Bowling update: ECC, QubicaAMF World Cup en dames

donderdag 19 september 2019

We hebben divers nieuws rondom Team NL Bowling gebundeld in één update: Zo wordt Maxime de Rooij tijdens de ECC 2019 vervangen door Denise Blankenzee en gaat bondscoach Ron van den Bogaard mee naar de QubicaAMF World Cup in Indonesië.

We hebben divers nieuws rondom Team NL Bowling gebundeld in één update: Zo wordt Maxime de Rooij tijdens de ECC 2019 vervangen door Denise Blankenzee en gaat bondscoach Ron van den Bogaard mee naar de QubicaAMF World Cup in Indonesië.

Blessure gooit roet in het eten
In april werd Maxime de Rooij Nederlands kampioene en die titel koppelde zij direct aan mogelijke deelname aan de European Championships of Champions 2019 (ECC 2019). Ze keer uit naar haar eerste deelname aan dit kampioenenbal. Extra zuur is het dat een rugblessure nu roet in het eten gooit voor De Rooij. Ze kan er inmiddels wel weer mee bowlen, maar de ECC komt te snel om zeker te weten er goed voor de dag te kunnen komen. "Dan kan er beter een fitte dame naar toe om ons land te vertegenwoordigen", aldus De Rooij.

Runner-up Chantal Jacobs ziet af van deelname aan de ECC en zo werd Denise Blankenzee de kans geschonken om deel te nemen aan dit event. Blankenzee speelde al diverse evenementen voor Team NL Bowling, maar aan de ECC nam zij nooit eerder deel. Blankenzee krijgt tijdens haar debuut ondersteuning van Nicole Sanders, de speelster die recentelijk nog met zilver en brons naar huis kwam van het evenement. Samen met Jord van Weeren vormen zij tijdens de ECC 2019 de selectie voor Team NL Bowling. Klik hier voor meer informatie over de ECC 2019.

Van den Bogaard mee naar Palembang
Na de overwinning van Lindsey Paling en Michell Stinissen tijdens de QubicaAMF World Cup qualifier, eerder deze maand in Bowl & Fun Emmen, moest nog bepaald worden welke bondscoach het tweetal gaat begeleiden in november. Inmiddels is bekend dat bondscoach Ron van den Bogaard met het duo meereist naar Indonesië. Van den Bogaard was al eens eerder als coach actief op dit toernooi, in 2014 toen het evenement in Polen werd georganiseerd. Klik hier voor meer informatie over de QubicaAMF World Cup 2019.

Chantal Jacobs voegt zich bij Team NL Bowling dames
Begin dit kalenderjaar kwam de uitnodiging voor de damesselectie nog te vroeg, maar inmiddels kan Chantal Jacobs het spelen voor Nederland weer prioriteit geven. Dit bericht werd positief ontvangen en zodoende heeft Jacobs zich tijdens de eerste training van de dames na de zomerstop bij de selectie gevoegd. Het team is al ruim een half jaar in voorbereiding op de EWC 2020 in Aalborg, waar plaatsing voor de WK 2021 veilig gesteld moet worden. Klik hier voor meer informatie over de Team NL Bowling dames.

Foto: Denise Blankenzee tijdens de gewonnen EYC Masters finale in 2017

Misschien ook interessant...

NBF D-Bowlen - Dovencompetitie voor het seizoen 2021-2022

Voor het seizoen 2021-2022 hebben 18 teams van 7 clubs zich aangemeld voor de Nationale Trio Leagues. De volgende verenigingen vaardigen teams af: ADSV BC Amstelstad, BC Rotterdam, DBC Utrecht, BC Het Zuiden-Tilburg, DBC Purmerend, ZDSB-Bergen op Zoom en DSV Almere.

Paling en Stinissen klaar voor deelname aan QubicaAMF World Cup 2020

Vrijdag 15 november stappen Lindsey Paling, Michell Stinissen, coach Ron van den Bogaard en de ouders van Lindsey in het vliegtuig voor een vlucht naar Palembang, Indonesië. Daar wordt zondag 17 november de 55e editie van de QubicaAMF World Cup geopend, die maandag 18 november van start gaat.

Sport & FEC Seminar

Geld biedt kansen, maar kan tegelijkertijd risico's met zich meebrengen. Hoe zorg je als sportvereniging voor een optimale financiële huishouding, maar voorkom je tegelijkertijd dat dubieuze ‘weldoeners' spelers betalen of investeringen in jouw vereniging doen om geld wit te wassen?

Bekijk ons opleidingsaanbod voor 2021-2022

Als lid van de NBF kun je deelnemen aan diverse opleidingen om je trainersdiploma's te halen of opgeleid te worden tot wedstrijdleider, zodat jij de wedstrijden van jouw vereniging in goede banen kunt leiden. Bekijk nu ons aanbod voor seizoen 2021-2022.