Selectie voor de EYC 2020 in Tilburg bekend gemaakt

woensdag 4 december 2019

In april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstIn april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

EYC-selectie
De selectie bestaat uit vier jongens en vier meisjes, die allen meedoen in de Singles, Doubles en Team (4) Events. Bondscoaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong hebben de volgende spelers geselecteerd:

Meisjes: Jongens:
Beaudine Kriele Kenneth Ramos
Beejée Westerdijk Milan Scheffer
Lizzy Flapper Vince van der Loo
Zoë de Haan Vincent Vluggen

De selectie van dit jaar kent daarmee vier spelers die voor het eerst voor Team NL Bowling op een eindtoernooi uitkomen: De Haan, Scheffer, Van der Loo en Vluggen. De andere vier hebben al één of meerdere keren deelgenomen aan de EYC. Zo won Kriele vorig jaar o.a. de bronzen medaille in het Masters Event.

Vervolg van de 'Road to Tilburg 2020'
De keuze voor deze 8 spelers heeft tot gevolg dat er bij Team NL Bowling U18 voor het vervolg van het programma afscheid wordt genomen van Lotte Commandeur, Rosan Hamminga, Senna van Litsenburg, Veerle Tribulet, Delano Beekman, Jurgen van der Vecht, Nick Schokker, Niels Meilink, Romano Beekman en Tijs van Kalkeren.

De voorbereiding op de EK jeugd wordt in januari hervat met een teamweekend. Verder staan nog diverse trainingen op het programma, voordat het team zich op 3 april meldt in Tilburg.

Misschien ook interessant...