Selectie voor de EYC 2020 in Tilburg bekend gemaakt

woensdag 4 december 2019

In april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstIn april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

EYC-selectie
De selectie bestaat uit vier jongens en vier meisjes, die allen meedoen in de Singles, Doubles en Team (4) Events. Bondscoaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong hebben de volgende spelers geselecteerd:

Meisjes: Jongens:
Beaudine Kriele Kenneth Ramos
Beejée Westerdijk Milan Scheffer
Lizzy Flapper Vince van der Loo
Zoë de Haan Vincent Vluggen

De selectie van dit jaar kent daarmee vier spelers die voor het eerst voor Team NL Bowling op een eindtoernooi uitkomen: De Haan, Scheffer, Van der Loo en Vluggen. De andere vier hebben al één of meerdere keren deelgenomen aan de EYC. Zo won Kriele vorig jaar o.a. de bronzen medaille in het Masters Event.

Vervolg van de 'Road to Tilburg 2020'
De keuze voor deze 8 spelers heeft tot gevolg dat er bij Team NL Bowling U18 voor het vervolg van het programma afscheid wordt genomen van Lotte Commandeur, Rosan Hamminga, Senna van Litsenburg, Veerle Tribulet, Delano Beekman, Jurgen van der Vecht, Nick Schokker, Niels Meilink, Romano Beekman en Tijs van Kalkeren.

De voorbereiding op de EK jeugd wordt in januari hervat met een teamweekend. Verder staan nog diverse trainingen op het programma, voordat het team zich op 3 april meldt in Tilburg.

Misschien ook interessant...

Een strike gooien... Kun jij het nog?!

Wanneer we straks weer de baan op mogen, de bowlingschoenen weer aan doen en gaan kijken hoeveel onze vingergaten te groot zijn geworden, dan gaan we met z'n allen weer op zoek naar de perfecte strike.

International February: it's on!

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Nederlandse kampioenschappen 2020 succesvol gespeeld!

Natuurlijk, het was lange tijd spannend of het door kon gaan: de NK 2020! Maar het ging door, het ging goed en het leverde ons vele waardige nieuwe kampioenen op.

Stedenontmoeting Senioren 2020

Afgelopen seizoen heeft de BV Haarlem de Stedenontmoeting Senioren voor de 3e keer in successie gewonnen.

Vanwege het feit dat de BowlingVereniging Haarlem het evenement nog een keer mocht organiseren en er in 2019 geen mogelijk voor was zal de Stedenontmoeting Senioren 2020, voorlopig voor de laatste keer, plaatsvinden in Bison Bowling Haarlem.