'Road to Helsinki' start voor Team NL Bowling heren in Emmen

vrijdag 1 november 2019

Zaterdag 2 november start voor Team NL Bowling de voorbereiding op de Europese kampioenschappen 2020, die in Finland worden georganiseerd. Er worden deze voorbereiding meer wedstrijden (trials) gespeeld, te beginnen op zaterdag in Emmen.

Zaterdag 2 november start voor Team NL Bowling de voorbereiding op de Europese kampioenschappen 2020, die in Finland worden georganiseerd. Er worden deze voorbereiding meer wedstrijden (trials) gespeeld, te beginnen op zaterdag in Emmen.

Nieuwe aanwas
De afgelopen seizoenen is bij de heren van Team NL Bowling gewerkt met een redelijk vaste selectie. Naast twee prachtige individuele medailles voor Xander van Mazijk heeft het 't team nog meer aardige resultaten opgeleverd, maar met name in de teamevents hebben coaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel het gevoel dat er meer mogelijk is.

Reden genoeg voor hen om met het oog op de komende EK, waarbij plaatsing voor de WK 2021 en de World Games 2021 op het spel staan, te zorgen voor nieuwe aanwas, zonder daarbij het vertrouwen in de huidige selectie op te zeggen. De selectie die afgelopen zomer in actie kwam tijdens de EK blijft actief en wordt uitgebreid met 6 spelers.

Van Mazijk, Jord van Weeren, Johnny Spil, Jeffrey van de Wakker, Yorick van Deutekom en Mark Jacobs vormen samen met Michell Stinissen, Brent de Ruiter en Mike Bergmann de voorselectie voor de EK 2020. De Ruiter en Bergmann, dit jaar samen nog Europees Doubles kampioen bij de EK jeugd, komen over vanuit de U18.

Aan deze groep van 9 willen de coaches nóg 3 spelers toevoegen. Om die plekken gaat op 2 november in Emmen en 30 november in Warmond gestreden worden aan de hand van trials en daarvoor is een grotere groep spelers uitgenodigd. Niet alle genodigden gaven aan interesse te hebben, 10 heren deden dat wel.

Bart van Beers, Dennis van de Burg, Elco Gorter, Emile Wouters, Jeroen Grove, Jordi Putman, Marco de Bruijn, Marco Lammers, Mathijs Beverdam en Nick de Gelder gaan in vier series van 6 games, verdeeld over de twee dagen in november, de strijd met elkaar aan voor de laatste drie plekken in de voorselectie, waarmee op 14 december de eerste gezamenlijke bijeenkomst op het programma staat.

Meer wedstrijden
Ook de 9 spelers die dus al zeker zijn van een plek in de voorselectie komen in tijdens deze trials in november in actie, omdat het ook voor hen de start is van een periode met meerdere meetmomenten. De coaches verwachten weer 'wedstrijd hardheid' van de spelers en willen daarom o.a. dat zij het vaker onder lastige omstandigheden tegen elkaar opnemen, maar verwachten de spelers ook vaker te zien tijdens toernooien die onderdeel uitmaken van de European Bowling Tour. Daar zijn de omstandigheden en de tegenstand te vinden waarmee de spelers ook te maken krijgen tijdens de EK in Finland. Een deel van de definitieve selectie wordt in mei bepaald op basis van de prestaties tijdens deze zogenaamde meetmomenten.

Volg Team NL Bowling op instagram en facebook om de ontwikkelingen in de 'Road to Helsinki 2020' te blijven volgen.

De trials in Emmen starten zaterdag 2 november om 10.00 uur (serie 1) en 14.00 uur (serie 2).

Misschien ook interessant...

Nieuw online voorzitters overleg op maandag 21 september

A.s. maandag 21 september nodigen wij de voorzitters van alle aangesloten verenigingen van harte uit voor een nieuw online overleg. Het seizoen is dan drie weken onderweg en het is goed om met elkaar de stand van zaken door te nemen.

De Eindhovense BV is de Vereniging van het Jaar

De Eindhovense BV is verkozen tot Vereniging van het Jaar dankzij hun innovatieve manier van handelen tijdens de corona crisis. Gefeliciteerd!

Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

Update coronavirus: We mogen weer!

We hielden er sterk rekening mee dat tijdens de persconferentie van Premier Rutte bekend zou worden gemaakt dat er weer binnen gesport mag worden, zonder te veel beperking. Het werd nog mooier: Er zijn vrijwel geen beperkingen meer. Willen we het toekomstperspectief positief houden dan vraagt dat echter nog steeds ontzettend veel verantwoordelijkheid van ons allemaal.