Ook NK-titels 50+ handicap verdeeld

woensdag 7 oktober 2020

Na de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren in september, zijn nu ook de nationale titels voor 50+ Handicap verdeeld. Zonder publiek, maar met veel inzet werden zondag in Tilburg de finales gespeeld.

Na de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren in september, zijn nu ook de nationale titels voor 50+ Handicap verdeeld. Zonder publiek, maar met veel inzet werden zondag in Tilburg de finales gespeeld.

Nadat de eerste series al gespeeld waren, werden landelijke nieuwe maatregelen aangekondigd i.v.m. het coronavirus, waardoor het toch even onzeker was of de NK door konden gaan. Dankzij inzet van Dolfijn - The Plays To Be - en het organisatieteam kwam daar gelukkig snel opheldering over: Ja, de NK kunnen worden afgemaakt, zij het zonder publiek.

En zo verzamelden de 48 finalisten zich zondag in Tilburg, nadat zij zich in één van de zes klassen hadden geplaatst na vijf voorronde games. Er werd tijdens de NK gestreden in aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.

Na nog eens vijf finalegames zagen de podia er als volgt uit:

Dames A: 1. Kitty v.d. Meer 2. Sonja Overduin 3. Lydean Koops
Dames B: 1. Cynthia Hörchner - V.d. Velde 2. Marja van Dijk - Uittenboogaard 3. Anja Zoomer
Dames C: 1. Gre van de Velden 2. Loes Hummelink - Wils 3. Cok Edelaar
Heren A: 1. Carlo Timmers 2. Dennis Deijkers 3. Carl van Esch
Heren B: 1. Alan Keddie 2. Ehsan Alizade 3. Henk Faasse
Heren C: 1. Ben Penninkhof 2. Leo Smit 3. Martin Sleutel

Onze felicitaties voor alle prijswinnaars, de nieuwe kampioenen in het bijzonder!

Ga naar esbcnederland.nl voor alle scores van de NK en de volledige eindstanden. Met dank aan Huib Groot Obbink zijn de medaillewinnaars allemaal gefotografeerd, het resultaat vind je in dit fotoalbum.

Foto: Top 3 Heren C. Ook zo'n prijsuitreiking verloopt tegenwoordig nèt even anders (© Huib Groot Obbink)

Misschien ook interessant...

Inschrijving voor de Stedenontmoeting Senioren 50+ is GEOPEND!

Op zaterdag 13 en zondag 14 november zal, bij voldoende aanmeldingen, de stedenontmoeting Senioren 50+ in Bowling en Partycentrum de Zedde te Voldendam worden gespeeld.

Strike @ Home bij Harry Albers

Tijdens de lockdown gingen wij thuis op bezoek bij diverse leden. Om met hen te praten over de bowlingsport en om te kijken of zij het toch nog een beetje in de vingers hadden. Deze aflevering gaat over Harry Albers, een fanatieke bowler uit Oss.

Nieuwegeinse BV wint Stedenontmoeting 50+

De Stedenontmoeting 50+ is gewonnen door de Nieuwegeinse BV. In Heerhugowaard bleven zij in de finale BV Maarssen en BV Heiloo voor. Het is na de winst in 2017-2018 de tweede SO 50+ titel voor de Nieuwegeinse BV.

Help ons mee de bowlingsport te promoten tijdens de EKJ

Over twee weken, op zaterdag 11 september om precies te zijn, worden de Europese jeugdkampioenschappen in Tilburg geopend! Voorafgaand aan het toernooi organiseren we ter promotie van de bowlingsport nog een side-event in Tilburg. En daarbij kunnen we jou hulp goed gebruiken!