NK Bowlen uitgesteld wegens Corona maatregelen

woensdag 25 maart 2020

De NK Bowlen in de nieuwe en uitgebreide vorm in Lucky's Bowling Warmond wordt wegens de maatregelen rondom het Coronavirus, uitgesteld naar 2021. Voor 2020 komt er van 29 augustus t/m 6 september een aangepast en ingekort NK voor alle klassen op meerdere locaties.

De NK Bowlen in de nieuwe en uitgebreide vorm in Lucky's Bowling Warmond wordt wegens de maatregelen rondom het Corona-virus, uitgesteld naar 2021. Voor 2020 komt er van 29 augustus t/m 6 september een aangepast en ingekort NK voor alle klassen op meerdere locaties.

De NK Bowlen 2020 stond op de planning van 10 mei t/m 5 juli 2020 bij NBF partner Lucky's Bowling Warmond. het zou het eerste NK worden waar alle bowlers aan mee konden doen in hun eigen klasse. De maatregelen rondom het Corona-virus maakten het in onmogelijk om te beginnen in mei. In overleg met de locatie is nu besloten om het gehele evenement op te schuiven naar dezelfde periode in 2021. Dit is besloten, omdat het onzeker is of er in juni weer gebowld kan worden en indien dit mogelijk is, is er nauwelijks tijd voor de bowlers om getraind aan de start van het NK te verschijnen. Daarnaast is het niet meer mogelijk om alle geplande activiteiten naar wens voor te bereiden.

Om alle bowlers in 2020 toch te voorzien van een NK in hun eigen klasse wordt er van 29 augustus t/m 6 september een ingekorte versie van het NK georganiseerd op drie locaties. De klassen blijven gelijk aan die van de oorspronkelijke NK Bowlen 2020, zodat klasse waar men al voor ingeschreven heeft niet wijzigt. De inschrijving is vanaf morgenochtend 10.00 uur geopend voor bowlers, die al ingeschreven staan voor de NK Bowlen 2020. Voor de andere NBF leden opent de inschrijving 48 uur later. Voor het G-Bowlen wordt een alternatieve datum gezocht later in het kalenderjaar. Het Schoolbowlen wordt niet gehouden in 2020.

Klik hier voor alle informatie over de opzet van het gewijzigde NK.

Dag der Kampioenen
Helaas hebben lang niet alle verenigingen hun verenigingskampioenschappen kunnen spelen waardoor het aantal kampioenen dat naar de Dag der Kampioenen mag gering is. Daarom is besloten om de DDK Jeugd en Senioren die gelijktijdig in Nieuwegein gehouden zouden worden uit te stellen naar 14 en 15 november. Of beide evenementen op dezelfde locatie plaatsvinden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Misschien ook interessant...