Nieuwe Youth Euro Trophy gestart zonder Nederlands eremetaal

maandag 9 september 2019

In Southampton is in het weekend van 7 & 8 september een nieuw seizoen van de Youth Euro Trophy gestart, de Europese tour voor jeugd en jong senioren. Ondanks diverse goede prestaties vielen vielen er helaas geen landgenoten in de prijzen.

In Southampton is in het weekend van 7 & 8 september een nieuw seizoen van de Youth Euro Trophy gestart, de Europese tour voor jeugd en jong senioren. Ondanks diverse goede prestaties vielen vielen er helaas geen landgenoten in de prijzen.

Eerste stop
De Youth Euro Trophy (YET) doet in seizoen 2019-2020 zeven landen aan tijdens evenzoveel stops. Na de start in Engeland komt de tour nog langs België, Ierland, Frankrijk, Nederland, Denemarken en Zwitserland. De beste spelers over de gehele tour ontvangen nog een uitnodiging voor de finales in Berlijn, aan het einde van het seizoen.

Aan de YET doen al jaren ontzettend veel Nederlandse deelnemers mee en dat was ook in Southampton weer het geval. In diverse leeftijdscatergorieën kwam de jonge deelnemers in actie.

In de C-klasse was Nederland het beste vertegenwoordigd. Zowel Jurgen van der Vecht, Vincent Vluggen als Mike Bergmann behaalden de kwartfinales, maar dat was voor alle drie helaas ook direct het eindstation. De eindzege ging in die categorie naar Marcus Fisher Nielsen uit Denemarken.

Eén klasse daaronder wist Milan Scheffer zich via de desperado voor de kwartfinales te plaatsen, maar ook hij strandde bij de laatste 8. In de jongste klasse kwamen geen landgenoten in actie. In de klasse met de jong senioren kwamen de Nederlandse deelnemers helaas te kort voor een plek in de finaleronde.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.

Voor meer informatie over de YET 2019-2020 ga je naar yet-international.com. De volgende stop is eind oktober in België.

Foto: Een deel van de Nederlandse deelnemers aan het Red Rose Open (© https://www.facebook.com/RedRoseOpen/)

Misschien ook interessant...

Europese jeugdkampioenschappen 2021 uitgesteld

De Europese jeugdkampioenschappen 2021, waarbij de NBF verantwoordelijk is voor de organisatie, zijn in overleg met alle betrokken partners uitgesteld. Gezien de huidige situatie in Europa met betrekking tot het coronavirus is het niet haalbaar om de kampioenschappen in maart & april te organiseren.

Start Nationale Trio Leagues uitgesteld tot januari 2021

Na lang beraad is donderdag 24 september besloten de start van het nieuwe Nationale Trio League (NTL) seizoen uit te stellen tot januari 2021. Er is naar de mening van de NBF teveel onzekerheid over de mogelijkheid om een eerlijke en vooral veilige competitie te organiseren.

EK jeugd in Tilburg: Nog ruim 6 weken

De Europese jeugdkampioenschappen worden dit jaar in Tilburg gespeeld, met de Nederlandse Bowling Federatie als trotse organisator. Met nog 6,5e week tot de openingsceremonie is het de hoogte tijd voor een update.

Selectie voor de EYC 2020 in Tilburg bekend gemaakt

In april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.