Nederlandse Loterij verhoogt bijdrage aan sport

zaterdag 25 april 2020

De Nederlandse Loterij heeft in 2019 haar omzet, resultaat en afdracht opnieuw zien stijgen. Daardoor kan de loterij-organisatie de financiële bijdrage aan sport en goede doelen substantieel verhogen. De NBF bedankt de Nederlandse Loterij voor haar structurele bijdrage aan de bowlingsport.

De Nederlandse Loterij heeft in 2019 haar omzet, resultaat en afdracht opnieuw zien stijgen. Daardoor kan de loterij-organisatie de financiële bijdrage aan sport en goede doelen substantieel verhogen. De NBF bedankt de Nederlandse Loterij voor haar structurele bijdrage aan de bowlingsport.

Naast het uitkeren van prijzengeld, gaat vrijwel het gehele resultaat van Nederlandse Loterij in de vorm van afdracht naar de Nederlandse sport via NOC*NSF, naar 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en naar de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 is deze afdracht gestegen naar 173,1 miljoen euro. Dit bedrag wordt verdeeld onder de aandeelhouders:

  • NOC*NSF ontvangt 46,4 miljoen euro
  • 18 goede doelen ontvangen gezamenlijk 17,6 miljoen euro
  • De Nederlandse Staat ontvangt 109,1 miljoen euro
In 2018 was de afdracht aan de aandeelhouders 161,2 miljoen.

Trots op onze bijdrage aan de sport en goede doelen
Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij laat weten: “Jaarlijks gaat vrijwel het gehele resultaat van Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport, goede doelen en naar de samenleving via het ministerie van Financiën. Onze medewerkers, winkeliers en andere partners zetten zich dagelijks in om die jaarlijkse bijdrage mogelijk te maken. We zijn er trots op dat we over 2019 ruim 173 miljoen euro mogen teruggeven in de vorm van deze afdracht.” Arjan de vries, directeur NBF, bedankt de Nederlandse Loterij namens alle bowlers en leden van de NBF: "Voor ons is dit geld van groot belang. De structurele subsidie maakt een betaalbaar lidmaatschap mogelijk. Daar profiteren we allemaal van."Speel mee met de Koningsdagtrekking en steun de sport
Bowlers die de Nederlandse sport een warm hart toedragen, doen mee met de Koningsdagtrekking. De Nederlandse Loterij draagt een deel van de opbrengst van de koningsdagloten weer af aan de sport. Op die manier steun jij de Nederlandse bowlingsport ook.

Misschien ook interessant...

Bowlen.nl valt deze week bij alle leden op de mat

Vrijdag 23 april ontvangen alle leden aangesloten bij de NBF een nieuwe Bowlen.nl. Hopelijk voor het laatst staat ook in deze editie corona centraal.

Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

Update nieuwe wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)

Op 10 november 2020 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel bestuur en toezicht Rechtspersonen (WBTR) aangenomen. De wet zal op 1 juli 2021 in werking treden. Dit heeft ook gevolgen voor verenigingen en stichtingen.

Dit seizoen online inschrijven voor de NTL

Sinds kort kun je jouw team online inschrijven voor het nieuwe NTL seizoen. Uiteraard begrijpen we dat je nu nog niet alle informatie compleet hebt. Daarom kun je voor jouw team alvast een plekje reserveren via de voorinschrijving en vervolgens alle benodigde informatie op een later moment aanleveren.