NBF neemt advies NOC*NSF over om geen competitie-, oefen- of trainingswedstrijden te organiseren.

donderdag 12 maart 2020

UPDATE 15 maart: Na de berichtgeving eerder in de week, volgde zondag 15 maart nieuw advies en maatregelen op landelijk niveau. Ook deze maatregelen en advies neemt de NBF over, in ieder geval tot en met 6 april 2020.

UPDATE 15 maart: Na de berichtgeving eerder in de week, volgde zondag 15 maart nieuw advies en maatregelen op landelijk niveau. Ook deze maatregelen en advies neemt de NBF over, in ieder geval tot en met 6 april 2020.

Nieuwe maatregelen
Ook op het bondsbureau werd donderdagmiddag naar de persconferentie van premier Rutte en het RIVM gekeken. Kort daarop volgde een oproep van sportkoepel NOC*NSF: We roepen onze leden met klem op om alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten.

Dit is een oproep waar de NBF gehoor aangeeft: We lasten t/m 6 april alle activiteiten op de wedstrijdkalender, maar ook trainingsactiviteiten van bijvoorbeeld Team NL Bowling en regionale jeugdselecties, af. We adviseren onze aangesloten verenigingen om in ieder geval t/m 6 april hetzelfde te doen met huisleagues, toernooien en trainingen.

NBF evenementen
Op korte termijn betekent dit dat alle speelrondes van de N(J)TL leagues, zowel nationaal en regionaal, t/m 6 april zijn afgelast. Ook de Stedenontmoeting in Haarlem op 28 en 29 maart gaat niet door.

Naar aanleiding van de update die wij eerder deelden, waarin we communiceerden dat diverse NTL speelrondes waren afgelast, ontvingen wij diverse vragen. Hieronder hebben we enkele meestgestelde vragen verzameld:

Wat gebeurt er met de kosten van de teams die vooruit hebben betaald voor alle speeldagen?
Deze teams ontvangen deze kosten retour. De teamcaptains ontvangen hier bericht over.

Wat gebeurt er met de versterkte promotie/degradatie nu er geen sprake is van een gelijk aantal speeldagen voor alle poules?
Indien er sprake is van versterkte promotie/degradatie dan werkt deze regeling op basis van de gemiddeldes van de teams.

Waarom wordt de speeldag niet ingehaald?
Er is geen volledig geschikte inhaaldatum beschikbaar op de resterende wedstrijdkalender van dit seizoen.

Indien u meer vragen heeft kunt u ons mailen via info@bowlen.nl of een berichtje sturen via onze social media kanalen facebook en instagram. Telefonisch zijn wij momenteel niet bereikbaar.

Gezien de situatie rondom het coronavirus vragen om je begrip voor deze besluiten.

Misschien ook interessant...