Mathias Ankerdal wint Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi

maandag 24 februari 2020

Het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020 is gewonnen door de jonge Deen Matias Ankerdal. In de finale bleef hij o.a. Mark Jacobs voor, die met een knappe 4e plek de beste Nederlander was in Tilburg.

Het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020 is gewonnen door de jonge Deen Matias Ankerdal. In de finale bleef hij o.a. Mark Jacobs voor, die met een knappe 4e plek de beste Nederlander was in Tilburg.

Het toernooi in Tilburg betekende de vierde stop in de European Bowling Tour 2020. Ook dit jaar konden organisator Luc Jansen en zijn team rekenen op een prachtig deelnemersveld, met vele internationale toppers. Onder hen ook veel toppers uit eigen land, waarvan zich er 8 wisten te plaatsen voor de finales op zondag 23 februari.

Xander van Mazijk zette in de voorronde de tweede score neer en was direct geplaatst voor final step 2. De overige Nederlandse finalisten waren Michell Stinissen, Jeroen van Geel, Mark Jacobs, Joshua Schuurman, Geert-Jan van Baest, Ramon Hilferink en Chantal Jacobs, die de eer voor de dames hoog hield.

In final step 1 wist alleen Mark Jacobs te overleven. Het lot koppelde hem in final step 2 aan zijn Team NL Bowling teamgenoot Xander van Mazijk. In een poule met Duitsers Michael Krämer en Sebastian Lange trokken Krämer en Jacobs aan het langste eind, zij het nipt. Jacobs hield 2 pins voorsprong op Van Mazijk.

In final step 3 kreeg Jacobs vervolgens te maken met drie Denen. Samen met de jonge Ankerdal rekende hij overtuigend af met Mikkel Sørensen en Carsten Hansen. Zou het toernooi dan sinds jaren weer een Nederlandse winnaar krijgen?

In final step 4, waarbij nog vier spelers over waren, kreeg Jacobs samen met Ankerdal opnieuw te maken met Krämer en de Zweedse Casja Wegner. Krämer nam met 237 de leiding na 1 game, maar Jacobs kon met 204 nog volgen. In de tweede game wist Ankerdal de finale echter op overtuigende wijze te beslissen: 266 bracht zijn totaal op 490. Daarmee liet hij Krämer (447), Wegner (376) en Jacobs (368) achter zich en kan zijn naam toegevoegd worden aan de bronzen schietspoel. Aan de rekening van Ankerdal kan 6.000 euro worden toegevoegd, de hoofdprijs waarom in Tilburg gestreden werd.

Ga voor alle uitslagen naar www.schietspoel.nl. De finales terugkijken kan via het kanaal van Dutch Bowling TV.

Foto: De top 4 van dit jaar (© Dolfijn - The Plays To Be)

Misschien ook interessant...

Denise Blankenzee wint brons op de ECC 2019

Tijdens de European Championships of Champions (ECC) in Ankara heeft Denise Blankenzee de bronzen medaille gewonnen! De 19-jarige international uit Julianadorp kende een superweek die werd beloond met een mooie medaille.

Update coronavirus: geen bowlingactiviteiten t/m 28 april

Dinsdag 31 maart zijn door het kabinet nieuwe maatregelen gepresenteerd in het kader van het coronavirus. In het kort: Het is niet mogelijk om t/m 28 april 2020 bowlingactiviteiten te organiseren.

Tilburg Dolphins behoudt ruime voorsprong NTL Eredivisie

Zondag 1 maart is in het hele land de vijfde speelronde van de Nationale Trio Leagues gespeeld. In de eredivisie zag Tilburg Dolphins de voorsprong iets slinken, maar ze houden 10 punten voorsprong op nummer twee

Inschrijving voor de Stedenontmoeting Senioren 50+ is GEOPEND!

Op zaterdag 13 en zondag 14 november zal, bij voldoende aanmeldingen, de stedenontmoeting Senioren 50+ in Bowling en Partycentrum de Zedde te Voldendam worden gespeeld.