Johnny Spil derde in EBT-stop Frankrijk

maandag 7 oktober 2019

Tijdens het 3e Brunswick Open in Frankrijk, stop 11 in de European Bowling Tour (EBT), is Johnny Spil derde gewonnen. Hij nam daarbij een cheque van 2.200 euro in ontvangst. De winst ging naar Mikkel Sorensen uit Denemarken. Hij won daarmee 6.000 euro.

Tijdens het 3e Brunswick Open in Frankrijk, stop 11 in de European Bowling Tour (EBT), is Johnny Spil derde gewonnen. Hij nam daarbij een cheque van 2.200 euro in ontvangst. De winst ging naar Mikkel Sorensen uit Denemarken. Hij won daarmee 6.000 euro.

Drie finalisten uit Nederland
Naast Spil hadden ook Mark Jacobs en Nick de Gelder zich geplaatst voor de finales op zondag 6 oktober. Helaas viel voor hen het doek in final step 1, die Spil met 985 wist te winnen. De prestatie werd nog maar eens verbeterd in final step 2, die Spil won met 1065, mede dankzij een perfect game in game 2.

In final step 3 werd het iets lastiger voor de international uit Rotterdam. Met 857 plaatste hij zich als achtste en laatste voor de kwartfinales. Dit betekende dat hij het daarin moest opnemen tegen de nummer 1 van dat moment: de Duitser Oliver Morig.

Tijdig schakelde Spil weer een tandje bij, want in de kwartfinale over twee games wist hij met 502 de 438 van Morig overtuigend te verslaan. Door naar de halve finale, waarin Sorensen wachtte. De Deen nam in game één een minimale voorsprong met 234 vs. 226, maar dat bleek voldoende voor de overwinning. In de tweede game gooide Morig 227 en Spil 228 en dus hield Morig voldoende voorsprong over die in hij in de eerste game had opgebouwd. Kleine troost voor Spil was dat Sorensen uiteindelijk ook het toernooi wist te winnen, nadat hij in de finale Kim Bolleby uit Thailand opzij had gezet.

Een knappe prestatie van Spil die hem naast de EBT-punten een mooie 2.200 euro oplevert.

Bron: Bowlingdigital.com

Misschien ook interessant...

De genomineerden voor Speelster van het Jaar zijn bekend

De NBF awards gaan verder met de categorie Speelster van het Jaar. De genomineerden zijn: Denise Blankenzee, Lindsey Paling, Farida Pasocal-Blom en Henriëtte Potters.

Inschrijvingen lopen inmiddels binnen voor de Nationale Trio League

Al veel teams hebben zich ingeschreven voor het nieuwe NTL seizoen. We kijken er naar uit om er een Gezellig en Uitdagend seizoen van te maken waarbij ieder op zijn Eigen Niveau kan meedoen. Heb jij je nog niet ingeschreven met een team? Wacht dan niet te lang, bekijk alle informatie op onze website en schrijf je in!

Help ons en win een uur gratis bowlen voor 4 personen

Om te toesten of onze ambities voor de toekomst nog aansluiten bij de wensen en behoeftes van onze aangesloten leden, doen we als NBF regelmatig onderzoek. Na verenigingen en bowlingcentra eerder dit seizoen, willen we nu meer weten van jou als bowler.

De genomineerden voor Vrijwilligster van het Jaar zijn bekend

We zijn deze week toe aan de verkiezing van Vrijwilligster van het Jaar. De genomineerden zijn: Marieke de Jong, Christianne Kerckhoffs en Jannie Westerdijk.