In memoriam - Paul Douw

vrijdag 30 april 2021

Woensdag 28 april ontvingen wij het bericht dat Paul Douw op dinsdag 27 april overleden is. Hij is 71 jaar geworden.

Woensdag 28 april ontvingen wij het bericht dat Paul Douw op dinsdag 27 april overleden is. Hij is 71 jaar geworden.

Paul is in twee termijn lid geweest van het NBF-bestuur, van 1991 t/m 1998 en van 2002 t/m 2005, met verschillende portefeuilles, recreatiesport en opleidingen.

Samen met Wim de Wit is hij de grote voorvechter geweest van de totstandkoming van ESBC Europa en is sinds januari 1994 was Paul bestuurslid van ESBC Nederland. Op 1 september 2007 is hij benoemd tot lid van verdienste van de NBF.

In 2002 is Paul toegetreden tot het bestuur van ESBC Europa, waarvan de eerste 6 jaar als secretaris en daarna nog tot 2017 als voorzitter. In zijn bestuursperiode zijn de Europese Kampioenschappen ESBC uitgegroeid tot het grootste sportieve en sociale bowlingevenement in Europa en wellicht zelfs in de wereld. In 2017 moest Paul zich terugtrekken uit het internationale bestuur vanwege zijn gezondheidsproblemen. Hij is toen benoemd tot erelid.

Naast zijn bestuursfuncties is Paul ook actief geweest in diverse commissie van de NBF, zoals de reglementen commissie en de commissie breedtesport van april 2013 tot respectievelijk 2017 en 2019.

Wij hebben Paul gekend als iemand die altijd zijn steentje wilde bijdragen zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau. Vele bowlers en bestuurders beschouwden Paul als een goede vriend die voor iedereen een luisterend oor had en tot op de dag van zijn overlijden de moed niet opgegeven heeft en samen met zijn vrouw Annemarie een ongelooflijke positieve instelling had over zijn gezondheid.

Paul was ook een fervent fotograaf die uren op de hei en in het bos kon doorbrengen om dieren en natuur te fotograferen.

Wij gaan hem enorm missen en wensen Annemarie en zijn familie en vrienden alle sterkte en kracht toe die zij in deze ongelooflijk moeilijke tijd hard nodig hebben.
Klik voor vergroting

Misschien ook interessant...

Verloting 10 Bowltech Probowl bowlingballen dinsdag 10 november!

Deze zomer kondigden we een verloting aan van 10 bowlingballen. Inmiddels is de deadline voor het inzenden van de bonnen verstreken. Dinsdag 10 november maken we de winnaars bekend.

Team NL Bowling update: ECC, QubicaAMF World Cup en dames

We hebben divers nieuws rondom Team NL Bowling gebundeld in één update: Zo wordt Maxime de Rooij tijdens de ECC 2019 vervangen door Denise Blankenzee en gaat bondscoach Ron van den Bogaard mee naar de QubicaAMF World Cup in Indonesië.

Update coronavirus: De lobby gaat onverminderd door!

De persconferentie van onze minister-president Mark Rutte op 19 mei heeft niet direct duidelijkheid opgeleverd wanneer er in heel Nederland weer gebowld kan worden. Onze lobby om alle bowlingcentra per 1 juni te openen en daarbij de bowlingsport toe te staan, gaat daarom onverminderd door.

Verkiezing Club van het Jaar 2021: Doe mee en laat jullie veerkracht zien

Ben je ook trots op de veerkracht die jouw sport- of cultuurvereniging het afgelopen jaar heeft laten zien? Doe dan mee aan de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021' en geef jouw vereniging de erkenning en waardering die het verdient.