In memoriam - Djin Tjan Thee

zondag 8 november 2020

Zaterdag 7 november ontvingen wij het bericht dat Djin Tjan Thee op donderdag 5 november is overleden. Hij is 76 jaar geworden.

Zaterdag 7 november ontvingen wij het bericht dat Djin Tjan Thee op donderdag 5 november is overleden. Hij is 76 jaar geworden.

Tjan Thee was van 1984 t/m 1987 bondscoach van onze nationale herenselectie. Hij stond in die jaren bij vele bowlers in binnen- en buitenland bekend als de "bowlingballenprofessor". Hij snapte de natuurkundige wetten van de bowlingbal en kon dit toepassen op de boring voor de specifieke bowler.

Tjan Thee zelf bowlde jarenlang in het Rijswijkse Hawkeye team waarmee hij in 1984 landskampioen werd. Ook was hij o.a. coach van het winnende stedenteam van Musis Sacrum in 1993.

Ons medeleven gaat uit naar de familie en geliefden. Wij wensen u veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
.
Klik voor vergroting

Misschien ook interessant...

Nog 2 maanden tot de Nederlandse kampioenschappen 2020

Als gevolg van het coronavirus hebben wij een tijd lang niet gecommuniceerd over de Nederlandse kampioenschappen 2020. Met de versoepelingen die per 1 juli zijn ingegaan, zijn wij ervan overtuigd dat we over 2 maanden de NK kunnen organiseren!

Hoe ga jij om met het gemis van bowlen?

Sinds vorige week mogen we niet bowlen. In perspectief met wat er gebeurd op de wereld, is dat niet meer dan jammer. Maar toch, sporten is juist op momenten als deze een fijne afleiding. Daarnaast zijn we ook gewoon verslaafd aan het spel. Hoe ga jij om met dat gemis? Wij delen enkele ideeën.

D-bowlen: Competitie start zaterdag 5 oktober

Zaterdag starten ook de bowlers van de KNDSB, de dovensportbond, aan hun competitie van dit seizoen. Sinds 2018 werkt de NBF samen met de KNDSB, ter promotie van de bowlingsport onder mensen met een auditieve beperking.

Nederlandse Loterij verhoogt bijdrage aan sport

De Nederlandse Loterij heeft in 2019 haar omzet, resultaat en afdracht opnieuw zien stijgen. Daardoor kan de loterij-organisatie de financiële bijdrage aan sport en goede doelen substantieel verhogen. De NBF bedankt de Nederlandse Loterij voor haar structurele bijdrage aan de bowlingsport.