IBF organiseert online forum in het kader van Internationale Vrouwendag

woensdag 10 maart 2021

Maandag 8 maart was het Internationale Vrouwendag! De Internationale Bowling Federatie (IBF) greep deze dag aan om diverse invloedrijke vrouwen uit de (bowling)sport bij elkaar te brengen om met elkaar in gesprek te gaan.

Maandag 8 maart was het Internationale Vrouwendag! De Internationale Bowling Federatie (IBF) greep deze dag aan om diverse invloedrijke vrouwen uit de (bowling)sport bij elkaar te brengen om met elkaar in gesprek te gaan.

Een mooi initiatief, wat ons betreft. Anders dan bij andere sporten strijden vrouwen en mannen binnen de bowlingsport al met en tegen elkaar. Ook in Nederland is dat het geval, tijdens toernooien en leagues. Een goede zaak. Toch is het altijd goed om na te blijven denken over (meer) gelijkheid in de sport. Zo stond er tijdens de WK U18 in 2019 ook weer een mixed competitie op het programma.

Tijdens het online forum komen diverse invloedrijke vrouwen aan het woord, de één zal bekender bij je zijn dan de ander. In totaal levert het ruim 5 uur aan gesprekstof op, die je hieronder kunt terug kijken. Voor het gemak heeft de IBF er ook een schema aan toegevoegd, zodat je eventueel nog eens een gedeelte kan skippen dat je minder aanspreekt.


Dat schema ziet er als volgt uit:

01:24 - Mikaela Cojuangco Jaworski welcome speech
02:52 - IOC Gender Equality Movement with Irina Gladkikh and Sandra Lengwiler
39:40 - ShePower Sport & Women in Sport
51:50 - Women's Sport in the Gulf with Sheikha Hayat Al Khalifa
01:00:34 - Sustainability in sport with Marie-Claire Graf
01:15:23 - Voice of the Female Bowler with Shalin Zulkifli, Nadia Al Awadhi, Elgin-Marie Justen and Aumi Guerra
02:08:45 - Voice of the Future with Danielle McEwan, Issy Allen, Joline Persson Planefors and Arianne Tay
02:42:00 - Life After Bowling and Career Transition with Verity Crawley, Judy Howlett and Cara Honeychurch
03:23:50 - Female Leaders of Bowling part one with Andrew Oram, Colie Edison and Clara Guerrero
03:44:00 - Female Coaches Talk with Eric Mackenzie, Piritta Maja, Bianca Flanagan and Jeri Edwards
04:25:30 - Female Leaders of Bowling part two with Beatrice Hunter, Cathy Innes, Hannele Impola, Lisa John and Kiley Cassel

Klik op het tijdsweergave om op YouTube direct naar het betreffende onderwerp te gaan.

Misschien ook interessant...

Online inschrijving Nationale Trio Leagues geopend

Vrijdag 30 april is de inschrijving voor een nieuw Nationale Trio League seizoen geopend. Voor het eerst is het mogelijk voor teamcaptains om de inschrijving online te doen, waarna de inschrijving door de vereniging ook online bevestigd kan worden.

De genomineerden voor Speler van het Jaar zijn bekend

We zijn deze week toe aan een nieuwe categorie bij de NBF Awards: De Speler van het Jaar. Ondanks dat het seizoen vroegtijdig is afgebroken zijn het afgelopen jaar weer veel knappe prestaties geleverd, toernooien gewonnen, grote progressie geboekt en internationale medailles veroverd.


Van Beers, Grove en De Gelder voegen zich bij Team NL Bowling heren

In voorbereiding op de EK heren 2020 zijn in november selectiewedstrijden georganiseerd om drie openstaande plekken in de voorselectie te bepalen. Na vier series van zes games hebben Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder deze plekken in de voorselectie verdiend.

Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

Eerder hebben we gecommuniceerd uiterlijk 1 december een besluit te nemen over doorgang van de Nationale Trio Leagues. Besloten is om dit seizoen niet door te laten gaan en de huidige indeling door te schuiven naar september 2021 voor het nieuwe seizoen 2021-2022.