Hoe ga jij om met het gemis van bowlen?

woensdag 18 maart 2020

Sinds vorige week mogen we niet bowlen. In perspectief met wat er gebeurd op de wereld, is dat niet meer dan jammer. Maar toch, sporten is juist op momenten als deze een fijne afleiding. Daarnaast zijn we ook gewoon verslaafd aan het spel. Hoe ga jij om met dat gemis? Wij delen enkele ideeën.

Sinds vorige week mogen we niet bowlen. In perspectief met wat er gebeurd op de wereld, is dat niet meer dan jammer. Maar toch, sporten is juist op momenten als deze een fijne afleiding. Daarnaast zijn we ook gewoon verslaafd aan het spel. Hoe ga jij om met dat gemis? Wij delen enkele ideeën.

E-bowlen om de leegte te vullen
Laten we meteen duidelijk zijn: Op momenten als deze toont sport zich maar weer de belangrijkste bijzaak die er is. Onze gedachten zijn bij iedereen die geraakt wordt door het coronavirus, dan wel privé, dan wel via werk of studie.

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen en juist dan is sporten zo'n fijne afleiding. Bowlen in een centrum zit er voorlopig echter even niet in. Nadat de verenigingsactiviteiten werden afgelast, volgde al snel het bericht dat bowlingcentra helemaal op slot moesten.

Hoe kunnen we nu invulling geven aan de verslaving die bowlen voor ons is? Wij vinden de oplossing in E-bowlen. En daartoe zijn inmiddels meer opties dan bowlen op de Wii. Wij lichten er twee uit en zijn benieuwd hoe jullie de sport blijven beoefenen. Misschien gewoon 10 flessen in de kamer opgesteld en rollen maar?

Bowling by Jason Belmonte
De Australische topbowler Jason Belmonte kwam enkele jaren geleden met een eigen spel voor je smartphone. Het is dan ook zichtbaar dat één van de beste bowlers aller tijden zich met het spel bemoeid heeft. Ok, je gooit de bal door met je vinger over het scherm te swipen, maar alle ingame mogelijkheden zijn heel gaaf. Zo kun je diverse ballen kiezen en aanpassen aan jouw gewenste speelstijl. Ook zijn vele uitdagende en bekende oliepatronen in het spel verwerkt.De app biedt je de gelegenheid om te trainen, één tegen één duels te spelen en deel te nemen aan toernooien. Het spel is gratis te installeren op je smartphone, waarbij het wel mogelijk is om ingame aankopen te doen. Dus houdt dat goed in de gaten wanneer kinderen het spel gaan spelen.

Ga om het spel te downloaden naar de App Store (iphone) of Play Store (android). Kun je nog wat tips gebruiken? Bekijk dan Bowling by Jason Belmonte op Youtube.

PBA Pro Bowling
Eind 2019 kwam een nieuw spel op de markt voor de Playstation 4 en Xbox: PBA Pro Bowling. Opnieuw een spel waarin snel duidelijk is dat organisaties die de bowlingsport serieus nemen bij de ontwikkeling betrokken zijn.

Krijg het spel onder de knie en neem het op tegen jouw PBA-helden. Speel daarbij in een toffe setting jouw finales. Bekijk hieronder de trailer:

Het ziet er strak uit hè? In tegenstelling tot het eerste spel zijn aan PBA Pro Bowling kosten verbonden (€ 19,99) en heb je wel de juiste spelcomputer nodig. Maar hé, als je aan die voorwaarden voldoet kun je wel helemaal los de komende dagen!

Koop het spel in de Playstation Store of via Microsoft.

Good old Wii-bowling
We vergeten natuurlijk nooit hoe het allemaal begon! In 2006 bracht Nintendo Wii Sports op de markt en inmiddels hebben we het spel allemaal wel eens gespeeld. Onderstaande video moet dan ook mooie herinneringen terug brengen.

Misschien toch maar weer eens die Wii van zolder halen om voor de perfect game te gaan? Succes!

Meer opties
Mogelijk zijn er nog meer toffe bowlingspellen die wij niet kennen. Laat het ons weten op één van onze socials. We zijn ook nieuwsgierig naar andere leuke manieren om invulling te geven aan onze bowlingverslaving. Heb je tips of video's, deel ze met ons via #bowlingathome. Vergeet ons op instagram niet te taggen @nbfbowlen.

We wensen iedereen veel sterkte en hopelijk wat afleiding toe deze periode.

Misschien ook interessant...

Nieuw online voorzittersoverleg op maandag 7 december

Aanstaande maandagavond is het weer tijd voor een nieuw online voorzittersoverleg. Een initiatief dat deze zomer is gestart, waarbij voorzitters (of andere bestuursleden) van aangesloten verenigingen met elkaar en met NBF bestuurders en medewerkers in gesprek gaan over de actualiteit.

Stand van zaken NTL 2021-2022

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken.

Start Nationale Trio Leagues uitgesteld tot januari 2021

Na lang beraad is donderdag 24 september besloten de start van het nieuwe Nationale Trio League (NTL) seizoen uit te stellen tot januari 2021. Er is naar de mening van de NBF teveel onzekerheid over de mogelijkheid om een eerlijke en vooral veilige competitie te organiseren.

Nationale Trio Leagues gaan door

We krijgen deze week veel vragen over de nieuwe maatregelen. Begrijpelijk, het is weer zoeken wat er voor onze sport wel en niet mogelijk is. Zo krijgen we ook enkele vragen over doorgang van de Nationale Trio Leagues, waarvan aankomend weekend een speelronde op de kalender staat.