Het Sportakkoord: wat kun je als vereniging doen?

woensdag 29 januari 2020

In juli berichtten we je al over het Sportakkoord. Het ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF hebben de handen ineengeslagen en het Nationaal Sportakkoord gesloten. Het Sportakkoord biedt misschien ook kansen voor jouw vereniging.

In juli berichtten we je al over het Sportakkoord. Het ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF hebben de handen ineengeslagen en het Nationaal Sportakkoord gesloten. Het Sportakkoord biedt misschien ook kansen voor jouw vereniging.

Alle provincies omarmen het Nationaal Sportakkoord en ontwikkelen een regionaal sportakkoord. In elke provincie staat sport op de agenda. Het is voor verenigingen belangrijk om vroegtijdig, op lokaal niveau, aangehaakt te zijn omdat dit misschien ook kansen biedt voor jouw vereniging. De NBF adviseert je dan ook om met jouw vereniging ‘op de radar' te komen.

Adviseur lokale sport
Wanneer in jouw gemeente een sportakkoord is, neem je contact op met de adviseur lokale sport. Deze adviseur bepaalt samen met de sportclubs, de gemeente en andere maatschappelijke organisaties de ambities binnen de gemeente voor het lokale sportakkoord en welke services er aangeboden gaan worden.

Meer informatie
Wil je weten wat de services in het sportakkoord inhouden? Lees dan deze brochure. Wil je weten wie jouw adviseur lokale sport is? Mail dan naar sportakkoord@nocnsf.nl. Vragen over de mogelijkheden die het Sportakkoord biedt? Neem contact op met ons op via secretariaat@bowlen.nl.

Gerelateerde artikelen:
- Nationale Sportakkoord: wat kan het voor jouw vereniging betekenen? (23 juli 2019)

Misschien ook interessant...

Bekijk ons opleidingsaanbod voor 2021-2022

Als lid van de NBF kun je deelnemen aan diverse opleidingen om je trainersdiploma's te halen of opgeleid te worden tot wedstrijdleider, zodat jij de wedstrijden van jouw vereniging in goede banen kunt leiden. Bekijk nu ons aanbod voor seizoen 2021-2022.

Trainersopleiding gestart, cursisten basisbegeleider geslaagd.

Zaterdag 30 oktober is de cursus basis begeleider en onze Level 1 trainersopleiding van start gegaan. Na afloop ontvingen 4 leden een certificaat voor het afronden van de cursus tot basis begeleider.

De NK 2020 van start gegaan voor onze leden met een verstandelijke beperking

De slogan voor de Nederlandse kampioenschappen 2020 is niet voor niets: 'De NK voor iedereen!' Dat betekent dat ook onze leden met een verstandelijke beperking hieraan deelnemen. En voor hen starten de regionale voorrondes deze periode.

Paling 13e op de QubicaAMF World Cup

Tijdens de QubicaAMF World Cup in Indonesië is Lindsey Paling 13e geworden. Ze klom op de slotdag met 1593/8 nog twee plekken in de ranglijst, maar kwam daarmee nog steeds te kort voor een plek bij de beste 8.